Ne postoji šansa da pustimo Kosovo u Ujedinjene nacije: Predsednik Vučić o takozvanom "novom okviru dijaloga"

19.09.2022

15:54

0

Možemo da razumemo da postoji vlada u Prištini koja se sa nama ne slaže, ali da prihvatimo da uđu u Ujedinjene nacije, ne možemo, izričit je predsednik Vučić

Ne postoji šansa da pustimo Kosovo u Ujedinjene nacije: Predsednik Vučić o takozvanom "novom okviru dijaloga"
Aleksandar Vučić TV Pink printscreen 12 - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka, gde će govoriti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija te je prokomentarisao takozvani novi okvir sporazuma, koji je objavio Albanijan post, da će Srbija imati finansijsku podršku ukoliko prihvati novi sporazum kojim bi prihvatila nezavisnost Kosova, u protivnom će biti izolovana.

- Kada su bili Lajčak, Pletner i Bono razgovarali smo, doneli su neki papir koji sam odbio da primim. Pročitao sam, ali ga nisam primio. Jasno je da nije došlo do objavljivanja od srpske strane. Da li je tačno ili nije, znam šta su bile ideje. Neke od ideja, o tim idejama sam slušao, dovoljno sam iskusan znao sam da ne treba da uzmem taj papir. Čekaju da uzmem taj papir, rekao je Vučić.

Ne postoji šansa da pustimo Kosovo u Ujedinjene nacije.

-Nastaviće se pritisci. Moramo da vodimo računa o svemu. Oni su postavili stvari prilično jasno. Postavljen je zid, oni kažu Putin je postavio zid, ili si sa ove ili one strane njega. Predstoje nam teški pritisci i po pitanju energetske bezbednosti i proizvodnje hrane. Šta da radite, nismo se rodili na nekom mirnijem mestu, već na raskršću, rekao je Vučić i dodao prihvatili ili ne biće problema. 

Možemo da razumemo da postoji vlada u Prištini koja se sa nama ne slaže, ali da prihvatimo da uđu u Ujedinjene nacije, ne možemo, izričit je predsednik Vučić.

-Teška je naša pozicija. Po pitanju Kosova i Metohija protiv nas su najmoćnije zemlje sveta, zemlje Kvinte. Nama je potreban racionalan stav, borbeni duh, znamo koliko smo mali i da ne možemo da pristanemo na neke stvari koje nam neko nameće, rekao je Vučić.

Bonus video:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti