Zašto su morali da obmanjuju javnost? Predsednik Vučić otkrio detalje razgovora sa ambasadorom Hilom uoči Evroprajda

19.09.2022

14:01

0

"Mi smo bili izloženi ataku neodgovornih grupa sa svih strana", rekao ej predsednik

Zašto su morali da obmanjuju javnost? Predsednik Vučić otkrio detalje razgovora sa ambasadorom Hilom uoči Evroprajda
Aleksandar Vučić TV Pink printscreen 13 - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Njujorku gde će govoriti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, tokom obraćanja javnosti odgovorio je i na pitanja vezano za nedavno održani Evroprajd, te kritikama na svoj i račun države. 

-Mi smo bili izloženi ataku neodgovornih grupa sa svih strana. Videli ste pojedince koji misle da imaju pravo da šetaju jer su oni kao normalni a ovi drugi nisu normalni. Možete misliti da neko ima takav stav. Videli ste i neke neodgovorne koji su narušavali javni moral. Oni koji su povredili policajce odgovaraće, kao i oni koji su narušavali javni moral skidajući pantalone i gaće. To ne možete da radite. Država se našla u situaciji da koju god odluku da donesete suštinski će vas podržati 80 odsto ljudi, ali neće to da kažu, a ovih 20 odsto će da vas rastrgne i bićete im krivi za sve. Dva meseca je vođena besmislena kampanja zbog nečeg što je moglo da traje dva sata, a trajalo je 10 minuta, koliko ih je policija sprovela od Ustavnog suda do Tašmajdana gde je mogla da kontroliše situaciju. Nikakve šetnje nije bilo. A evo kakvi su to lažovi ti političari... Kažu ubedio ga je Hil (ambasador SAD u Srbiji). U šta me je ubedio, da idu kroz park? Tobožnji desničari, uglavnom bez obrazovanja ili sa minimalnim obrazovanjem, rekao je Vučić.

Predsednik je zatim izneo detalje razgovora sa Hilom.

-Dakle mi smo razgovarali o važnim temama, o Kosovu i Metohiji, o energetskoj situaciji, o solarnim panelima i tek kada smo završavali razgovor, ja sam ga pitao kakve su mu aktivnosti da bismo znali, rekao je da ide u Pranjane gde će govoriti o četničkom pokretu... Onda mi je rekao da još nije doneo odluku da li će da ide na protest ispred Ustavnog suda. To je sve. I sad, zašto su morali da obmanjuju javnost? To su sve bubnjari besmisla, kao što se pokazalo i u Narodnoj skupštini, objašnjavajući narodu koliko je užasno to što rade. Svako slovo su slagali. Polaze od sebe. Neki od njih su išli po tajnim rezidencijama američkih ambasadora... Šta ste radili tamo? Odatle dolazi ta autoprojekcija jer oni bi tako razgovarali. Oni ne znaju da postoje lideri kojima ambasadori ne mogu da narede ništa. Ja svakog ambasadora poštujem, ali je suština da morate da držite čvrst stav naše države da dođe bilo ko od njih, rekao je Vučić

On je istakao da je srećan što je sve prošlo bez većih problema.

-Pozivam policiju da otkriju ko ih je napadao i da identifikuju osobe koje su narušavale javni moral. Oni su obezbeđivali mir, a onima koji su tražili sukobe, pokazali smo da je država sposobna da spreči sukobe. Sada je svima jasno da moramo da se izborimo za put normalne i pristojne Srbije. Krčim put za široki pokret naroda da stvorimo pristojnu Srbiju u kojoj će svačija prava biti poštovana, ali ćemo da čuvamo nacionalne interese. To nam je potrebno više nego ikada. Mi ne možemo da budemo glasni kao ekstremisti, ali veliki i važan put je pred nama, da sačuvamo pristojnost, stabilnost, mir u zemlji... rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike