Predsednik Vučić o šetnji u okviru "Evroprajda": Mislim da će se poštovati zakon i odluka MUP-a

16.09.2022

12:16

0

Autor: 24sedam

Predsednik je komentarisao i uvrede upućene premijerki Ani Brnabić

Predsednik Vučić o šetnji u okviru "Evroprajda": Mislim da će se poštovati zakon i odluka MUP-a
Capture - Copyright Printscreen RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da misli da će se poštovati odluka MUP-a kada je reč o najavljenoj šetnji u okviru "Evroprajda".

- Mislim da će se sutra poštovati zakon i odluka ministarstva unutrašnjih poslova. Ne bih ulazio u dalje razgovore, što bih ja ulazio u dalje rasprave. Neću da se bavim pokvareno nametnutom temom srpskom narodu. I oni koji su za i oni koji su protiv, svi zajedno su u hibridnom ratu protiv svoje zemlje. Evo sutra je jedan divan događaj za mlade momke oficire Vojske Srbije i evo ja o tome sad ne mogu da pričam, pošto me svi pitaju za tu temu. Kao što ne mogu da razumem ove jedne koji bi da šetaju, pa ne daju ovim drugim, i obrnuto, pa onda da napadaju Anu. Nama je potrebna normalna Srbija u budućnosti ako želimo da opstanemo - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na uvrede upućene premijerki Ani Brnabić.

- Nisu joj se izvinili. Zamislite te heroje, njih je bilo stotine, a ona jedna i onda došle muškarčine da joj govore da je bednica. Ona je više učinila za njih nego bilo koji premijer ranije. Nama je potrebna normalna Srbija u budućnosti ako želimo da opstanemo.

Podsetimo, ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je planirana za subotu, 17. septembra. Razlog je bezbednost, jer je za taj dan zakazan kontraskup i postoji opasnost od sukoba te dve grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike