Sina su mi izboli samo zato što je Srbin! Potresna ispovest majke mladića kojeg su napali Albanci u Babinom Mostu

15.09.2022

10:21

0

Nemanju Mitrovića (19) su u ponedeljak uveče dvojica Albanaca izbola u mestu Babin Most na Kosovu i Metohiji

Sina su mi izboli samo zato što je Srbin! Potresna ispovest majke mladića kojeg su napali Albanci u Babinom Mostu
Saša i Nemanja Mitrović RTS printscreen 3 - Copyright Printscreen/RTS

Milena, majka Nemanje Mitrovića (19) koga su nožem napali Albanci na Kosovu i Metohiji, poručila da je njen sin meta samo zato što je Srbin. Ona kaže da će Nemanja sada morati da se preseli u centralnu Srbiju. 

Ovim rečima razgovor za Informer počinje Milena Mitrović, majka Nemanje Mitrovića (19) koga su u ponedeljak uveče dvojica Albanaca izbola u mestu Babin Most na Kosovu i Metohiji.

Printscreen/RTS
Nemanja Mitrović u bolnici

 

Nemanja je izboden u rame i vrat, a povređena mu je i plućna maramica. Osim Nemanje, u napadu je povređen i njegov otac Saša Mitrović, koji je pokušao da odbrani sina i tom prilikom je rasečen po stomaku i rukama. Obojica su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica, a majka Milena Mitrović kaže da sina neće vraćati u Babin Most, već će ga preseliti u centralnu Srbiju.

Milena kaže da sukobi sa porodicom Šabani, iz koje je i napadač, traju nekoliko godina i da oni stalno prete i obračunavaju se sa njenom decom.

- Nemam nameru posle ovoga da dete vraćam u Babin Most. Imamo prijatelje u Mitrovici, neko će ga primiti kod sebe na neko vreme. Onda ćemo ga poslati u centralnu Srbiju. Moje dete je ponosni Srbin i nemam nameru da pustim da ga noževima napadaju samo zato što je to što jeste. Podigla sam ga od tri kile mesa, sada ima 19 godina i nemam nameru da ga izgubim. Imam još dva sina i ćerku, koji su takođe bili napadnuti. Srednjeg sina Stefana isti ljudi su napali nožem na Vaskrs, ali je tada bio u velikoj grupi Srba, pa su se Albanci povukli. Ćerka ide u četvrtu godinu Srednje medicinske škole, i čim završi, i nju ćemo da pošaljemo što dalje odavde... Nju su 2015. godine pokušali da otmu! Ni mlađeg sina neću ovde upisati u školu... Decu ćemo da sklonimo, moramo, ali mi nećemo da odemo. Suprug i ja ostajemo ovde! Ovo je naša zemlja, krvlju plaćena... - priča Mitrovićeva.

Printscreen/RTS
Nemanja Mitrović u bolnici

 

Prema njenim rečima, kuću im sada čuva policija i deca ne mogu da izađu nigde van dvorišta.

- Dežura policija svuda, deci ne daju da izlaze iz dvorišta. Ja na ulicu ne smem sama, uvek idem sa nekim rođakom. Strah me je... - naglašava Milena, dodajući da su bili šokirani kada se desio onako krivnički napad.

- Suprug je došao ispred kafića gde je bio Nemanja, ali su Albanci već krenuli da biju našeg sina. Muž je pokušao da ih razdvoji, uopšte nije primetio da jedan ima nož. Nije ni primetio da ga je isekao! Tek kad su krenuli da se vraćaju kući, primetio je da je povređen, a Nemanja je rekao da mu šiklja krv... Bilo je strašno, ne dao Bog nikome - prepričava Mitrovićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike