Petković: Kurti je jedino jak na kršenju sporazuma i prava Srba

08.09.2022

13:56

0

U saopštenju se zaključuje da će Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da jača u svakom smislu

Petković: Kurti je jedino jak na kršenju sporazuma i prava Srba
Petar Petković - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Kada Alјbin Kurti pokušava da trenira mišiće nad Srbima sa Kosova i Metohije i zvaničnim Beogradom neka dva puta razmisli, jer mu to neće doneti ništa dobro niti će mu rešiti probleme sa restrikcijama struje, štrajkovima prosvetnih radnika, nezadovolјnim građanima koji svakoga dana iskazuju socijalni bunt širom Prištine, poručio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da je u jednom Kurti u pravu.

"Jak je jedino na kršenju sporazuma i dogovora, antisrpskoj retorici, kršenju lјudskih i političkih prava Srbima, na populizmu i demagogiji i to su discipline sa kojima niko normalan ne želi da se meri sa njim", navodi Petković.

O kakvoj to demokratiji Kurti priča kada je moguće da silovatelј maloletne devojčice s Kosova dobije istu kaznu zatvora kao mladić koji je samo želeo da obeleži Vidovdan?

"Nema sumnje da je za poslednjih desetak dana Kurti sa zavišću mogao samo da gleda kako je Beograd bio centar inicijative „Otvoreni Balkan“, da je na hilјade Srba na severu Kosova i Metohije ponosno i oduševlјeno dočekalo svoju premijerku Anu Brnabić i na posletku detalјe veličanstvene posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu nakon koje je obećana i isporuka letelica „bajraktar“, a koga je Kurti mogao da vidi samo na snimcima i fotografijama?", navodi Petković u saopštenju.

Dodaje da "povređena sujeta i ranjeni ego moraju da nađu svoj odušak, zato samo neka se Kurti hrani i hrabri svojom slikom na društvenim mrežama i šunjanjem po severu Kosmeta, gde može da vidi i odlučnost Srba da formiraju ZSO, ne dozvole njegove jednostrane i protivtravne mere i koliko vole svoju jedinu državu Srbiju. Tu mu ne mogu pomoći ni blindirani Rosu džipovi i specijalne jedinice".

U saopštenju se zaključuje da će Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da jača u svakom smislu, da ostaje ekonomski lider u regionu uprkos svim izazovima i krizama, da podstiče regionalnu saradnju u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ i ulaže u srpske sredine na Kosovu i Metohiji zbog čega ima nepodelјenu podršku srpskog naroda u pokrajini.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da Albanci, uz pomoć zapadnih saveznika pokušavaju da preotmu sever Kosova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike