Opasne provokacije: Kurti poslao policiju na sever Kosova, Svečlja u patroli čamcem

08.09.2022

13:49

1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da Albanci uz pomoć svetskih sila, pre svega Kvinte, pokušavaju da ispod žita okupiraju Sever Kosova i Metohije

Opasne provokacije: Kurti poslao policiju na sever Kosova, Svečlja u patroli čamcem
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kosovska policija je danas prvi put počela redovno patroliranje duž administrativne linije sa centralnom Srbijom, kao i jezerom Gazivode, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

Svečlja je na Fejsbuku naglasio da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

 

 

On je naveo da je kosovska policija započela patroliranje administrativnom linijom, kao i čitavim područjem jezera Gazovode nakon "nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da Albanci uz pomoć svetskih sila, pre svega Kvinte, pokušavaju da ispod žita okupiraju Sever Kosova i Metohije, te poručio da Srbi neće trpeti nasilje i kršenje svih međunarodnih normi.

Predsednik Vučić zakazao je za subotu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a u Beograd bi sutra trebalo da dođu izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i izaslanici francuskog predsednika i nemačkog kancelara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike