Nedelja sa predsednikom: Inicijativa "Otvoreni Balkan" pokazala se u punom sjaju

04.09.2022

11:07

0

Sedmica je počela teškim i ozbiljnim intervjuom za agenciju Rojters

Nedelja sa predsednikom: Inicijativa "Otvoreni Balkan" pokazala se u punom sjaju
vinska vizija vucic tanjug (1) - Copyright Printscreen/Tanjug

Na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sada već tradicionalno, nedeljom se sumiraju rezultati i dešavanja tokom te sedmice.

"Nedelja za nama protekla je u znaku inicijative Otvoreni Balkan koja se pokazala u punom sjaju – od sajma vrhunskih vina na kojem su se susreli Balkan i svet, Istok i Zapad, do radnog samita lidera na kojem smo se dogovorili o najbitnijim pitanjima za naše građane i ugostili prijatelje 'Otvorenog Balkana' – ministre Čavušoglua i Sijarta, kao i premijera Crne Gore Dritana Abazovića i predsedavajućeg Veću ministara BiH Zorana Tegeltiju", navedeno je.

Ipak, sedmica je počela teškim i ozbiljnim intervjuom za agenciju Rojters, te sastancima sa kongresmenom Majklom Tarnerom i specijalnim izaslanikom UK za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom.

"U utorak sam imao čast da odlikujem iskrenog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Kube Bruna Parilju, Ordenom srpske zastave prvog stepena, čime je još jednom učvršćeno partnerstvo naše dve zemlje", dalje se navodi u saopštenju.

Usledio je najbolji deo ove radne nedelje i događaj koji je pozicionirao Srbiju i ceo region u vrh svetske scene, ne samo u oblasti vinarstva i gourmet industrije, već i u kontekstu ozbiljnih regionalnih projekata koji izazivaju sve više pažnje međunarodnih političkih i poslovnih aktera.

"Inicijativa 'Otvoreni Balkan' dobila je novi zamah, širom otvarajući vrata za sve zemlje i kompanije koje su u njoj videle priliku za dodatni razvoj i investiranje. Regionalna saradnja i zajednički izazovi bilu su tema i u subotu, kada sam u Beogradu dočekao predsednika Slovenije Boruta Pahora. Bez puno predaha, ulazimo u novu nedelju u kojoj ću se sresti sa turskim predsednikom i predsednicom Mađarske. Živela Srbija!", poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike