Američki ambasador Hil: Srpska strana na svom mestu, Priština nije spremna za razgovor!

23.08.2022

20:46

0

Mislim da je srpska strana pokušala da bude fleksibilna

Američki ambasador Hil: Srpska strana na svom mestu, Priština nije spremna za razgovor!
Tan2022-5-23_9216164_2 - Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je večeras da je Srbija napravila veliku stvar što je došla u Brisel spremna da pregovara i što je uradila svoj zadatak, dodajući da misli da prištinska strana nije bila spremna za konkretan razgovor.

- Mislim da je srpska strana pokušala da bude fleksibilna, da pronađe rešenja, a ovaj jutrošnji razgovor (sa Vučićem) to mi je i potvrdio - rekao je na pitanje da prokomentariše sastanak koji je imao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na KiM.

Dodao je da je ''očigledno'' da rezultati pregovora u Briselu predstavljaju razočaranje, ali je izrazio nadu da će se proces nastaviti, na šta, kako navodi, ukazuje i dolazak predstavnika EU i SAD, Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara u region.

Upitan šta je „pošlo naopako“ prilikom poslednjeg susreta Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu, rekao je da je srpska strana ''bila na svom mestu, znala je o čemu treba da razgovara, znala je šta je važno''.

- Ali mislim da druga strana, nažalost, nije bila spremna za konkretan razgovor - kazao je ambasador.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike