"Sa Vučićem teška, ali odgovorna diskusija, sporazumi da se poštuju": Oglasili se Lajčak i Eskobar posle sastanka

25.08.2022

16:41

0

Autor: 24sedam

Specijani izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da je održao težak i dug sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

"Sa Vučićem teška, ali odgovorna diskusija, sporazumi da se poštuju": Oglasili se Lajčak i Eskobar posle sastanka
Lajčak i Eskobar sa predstavncima Srpske liste 3 Kosovo onlajn - Copyright Kosovo onlajn

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem vodio tešku, ali odgovornu diskusiju, kao i da će kasnije danas nastaviti razgovore.

On je na svom Tviteru objavio da je preneo Vučiću poruke i istakao da svi sporazumi iz dijaloga moraju da se primene, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine.

- Imao tešku, ali odgovornu diskusiju sa @predsednikrs. Preneo sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primeniti, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras - napisao je Lajčak.

 

 

Sastanak u Predsedništvu Srbije, kojem je prisustvovao i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar završen je oko 17.40 sati.

Eskobar: Dug i težak sastanak sa Vučićem, cenimo posvećenost miru

 

Specijani izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da je održao težak i dug sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na Tviteru američke ambasade u Srbiji navedeno je da SAD cene posvećenost predsednika Srbije miru i stabilnosti.

- Težak i dug sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje - poručio je Eskobar.

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike