Vučić: Imamo podatke da su došli Čečeni i Čerkezi da ubijaju Srbe i vrbuju Albance za rat u Ukrajini!

21.08.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Predsednik je istakao je pojačana bezbednosna aktivnost na KiM

Vučić: Imamo podatke da su došli Čečeni i Čerkezi da ubijaju Srbe i vrbuju Albance za rat u Ukrajini!
vučić (5) - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije je tokom današnjeg obraćanja istakao da je povećana obaveštajna aktivnost  na severu Kosmeta. 

- Obavestili smo lica koja se nalaze na listama prištinskog režima za likvidaciju. Imamo podatke i da je početkom avgusta na severu Kosmeta boravila grupa Čečena i Čerkeza, povezanih sa protivnicima Ramzana Kadirova, sa dva cilja: angažman i učešće Albanaca u rusko-ukrajinskom sukobu i eliminacija naoružanih Srba na severu Kosmeta - istakao je predsednik.

- Došli su "mercedesom" pazarskih tablica - dodao je predsednik, koji je prethodno govorio o mandatu NATO na KiM čiji je zadatak da drži bagru da ne prelazi Ibar.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

- Srbi nisu blesavi i znaju šta je NATO, i već su stradali od NATO, i ne pada im na pamet da se to ponovo događa. Želim da vas obavestim da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na severu KiM, da je naš tim od Lajčaka tražio da se krene u sprovođenje ZSO. Želimo da vas obavestimo da smo na vreme obavestili lica koja su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koji su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom - rekao je Vučić.

Dodao je i da problemi za Srbe neće prestati da postoje jer Priština ima dva cilja: da ukine srpsku državu i postojanje srpskog naroda na KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike