"Prištinska strana sve histerično odbila": Vučić otkrio sve o razgovorima u Briselu - Kurti izneo suludu ideju u šest tačaka!

21.08.2022

12:07

0

Vučić je otkrio šta je krajnji cilj režima Aljbina Kurtija

"Prištinska strana sve histerično odbila": Vučić otkrio sve o razgovorima u Briselu - Kurti izneo suludu ideju u šest tačaka!
vučić (3) - Copyright Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti i saopštava sve činjenice o razgovoru u Briselu.

Kako je rekao predsednik, predlog naše delegacije bio je uvođenje statusno neutralih registarskih tablica.

Vučić je objasnio da je prištinska strana sve histerično odbila i otkrio šta je krajnji cilj režima Aljbina Kurtija.

- Došli smo u Brisel, Aljbin Kurti insistira na RKS tablicama tzv. Republike Kosovo, mi tražimo KS tablice koje izdaje UNMIK, statusno neutralne. Sve su odbili. Mi smo rekli nema problema, dajte im KS table, kao opareni su skočili sa "nećemo statusno neutralne table".

Kako je naveo, njima je jedino stalo da se uništi životi Srba na Kosovu i Metohiji i da je jedini smisao "mučenja našeg naroda na Kosovu i Metohiji njegovo konačno proterivanje.

Kurtijeva ideja u šest tačaka

Vučić je preneo i da su Albanci u Briselu izneli ideju, odnosno takozvani generalni sporazum u 6 tačaka od kojih je prva međusobno priznanje. 

Kako je rekao, za međusobnim priznanjem u tački 1. traže, ulaz u sve međunarodne organizacije, dok tačka 2 predviđa rešavanje problema nestalih, konstatovanje i rešavanje problema silovanih osoba, raseljena lica, uništenje privatne javne svojine i vraćanje artefakata koje je srbija otela od tzv. Kosova i ratnu odštetu koju Srbija treba da plati. 

- Tačka 3 je saradnja u budućnosti, tačka 4 - poštovanje manjinskih prava, u smislu da ista prava imaju to Srba što imaju na KiMm a tačka 5. ponovno razmatranje prethodno dogovorenih sporazuma na šta su i ljudi iz EU veoma negativno reagovali - rekao je Vučić i dodao da je tačka 6. sada i formalno iznet u mom prisustvu sadržaj. 

- Nadam se da ste sada razumeli sa kim razgovarate i šta je to što se od nas traži i očekuje -  rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike