Beograđanin uhapšen, desetorici zabranjen ulazak na Kosovo: Zaplenjene majice sa likom Njegoša zbog potpirivanja mržnje?

28.06.2022

17:02

0

Danas se obeležava 633. godišnjica Kosovske bitke na Gazimestanu

Beograđanin uhapšen, desetorici zabranjen ulazak na Kosovo: Zaplenjene majice sa likom Njegoša zbog potpirivanja mržnje?
gazimestan 2806 2021 foto kaca (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, tokom obeležavanja 633. godišnjice Kosovske bitke na Gazimestanu, priveden je od strane takozvane kosovske policije, navodno zbog podsticanja i raspirivanja mržnje saopšteno je iz policije.

Još desetorici muškaraca zabranjen je ulazak na takozvano Kosovo jer su u njihovim kolima pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", prenosi Kosovo online.

Inače, u pitanju su majice sa likom Petra II Petrovića Njegoša i stihovima "Gorskog vijenca", kao i majice sa natpisom "Veseli se srpski rode".

- Prilikom kontrole u ​​prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na takozvano Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete - navodi se u saopštenju takozvane kosovske policije koje prenosi ovaj portal.

Kosovo onlajn
 

Podsetimo, i Nedeljković je bio go do pojasa prilikom hapšenja, te nije isključeno da je i njemu skinuta majica sa "problematičnim" natpisom. On je odvezen džipom u pravcu Prištine, a kako je saopšteno kasnije, biće sproveden nadležnom tužiocu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike