Predsednik Vučić se obraća javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji

31.07.2022

05:07

0

Autor: 24sedam

Predsednik Vučić je obavio konsultacije sa Srbima sa KiM

Predsednik Vučić se obraća javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji
vucic al sisi kzs1 - Copyright Tanjug/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je obavio konsultacije sa Srbima sa Kosova i Metohije, rekao je juče na vanrednoj konferenciji povodom situacije u južnoj srpskoj pokrajini direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković

- Predsednik Vučić je obavio konsultacije sa Srbima sa KiM, sa političkim predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji, i povodom te situacije će se obratiti sutra javnosti u 11 časova. Ja ću imati sastanak sa svim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Vučić će upututi KVINTI poziv da reaguje i da zaustavi Aljbina Kurtija, da se zaustavi sa svim ovim potezima Prištine, rekao je juče  Petković. 

Prema informacijama do kojih su došle srpske nadležne službe, Albanci na čelu sa Aljbinom Kurtijem spremaju novi udar na srpski narod na Kosovu i Metohiji. 

Privremene institucije u Prištini su juče objavile saopštenje u kojem se navodi da će od ponedeljka 1. avgusta građanima Srbije koji uđu na Kosmet biti obezbeđen „dokument za ulazak i izlazak". U saopštenju se navodi i da ovom odlukom tzv. država Kosovo "na svojoj teritoriji" poništava dokumenta koja su izdale srpske vlasti. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike