Poznati rusofob na protestu u Novom Sadu! Advokat Čedomir Stojković koji tvrdi da ga ja sramota Srbije, podržao ekstremiste (FOTO)

28.07.2022

18:13

0

Autor: 24sedam

Inače, organizator ovih slabo posećenih skupova je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković – Bora Solunac, a uz njega su i “aktivisti” čiji se aktivizam svodi na precrtavanje i vređanje srpske trobojke

Poznati rusofob na protestu u Novom Sadu!  Advokat Čedomir Stojković koji tvrdi da ga ja sramota Srbije, podržao ekstremiste (FOTO)
FYxY6s1WQAIUa8j - Copyright Slika ekrana/Tviter/Detektor laži

Advokat Čedomir Stojković organizator pro-ukrajinskih protesta po Beogradu na kojima dođe dvadesetak ljudi i koji je uveo sankcije Rusima koje ne želi da zastupa u pravnim procesima, danas je prisutan u Novom Sadu na protestu ekstrmističkih oragnizacija.

Stojković mesecima u nazad ističe kako ga je sramota Srbije koja je jedina evropska zemllja koja nije uvela sankcije Rusiji. 

 

 

– Mi smo svesni da naše sankcije neće imati gotovo nikakav značaj i opipljive posledice. Ali, ovo je naš način da učinimo šta je u našoj moći. Ja da sam obućar, ja bih odbio Rusima da popravljam obuću, da sam frizer odbio bih da šišam direktore ruskih preduzeća… Ja sam advokat i uradio sam ono što sam mogao. Da sam predsednik države ili gradonačelnik uradio bih mnogo više. Ovo je ljudski potez, a od posledica mislim da je važniji princip koji štitimo. Želimo da pošaljemo poruku ljudima da ćutanje i sakrivanje iza kamena ništa dobro neće doneti. Glas se mora dići, kaže Stojković dodajući da su, u skladu sa mogućnostima, uplatili humanitarnu pomoć za građane Ukrajine.


Podsetimo, na protestu koji je održan prošli četvrtak pred početak Skupštine Grada Novog Sada, povređen je policajac, nakon što se grupica opozicionih ekstremista sukobili sa policijom. 

Posle sukoba sa policijom i pokušaja da se kordon probije, jedan od policajaca zadobio je povrede, a Hitna pomoć odmah je reagovala. Ubrzo posle toga, grupa od 40-ak demonstranata se razišla.

Inače, organizator ovih slabo posećenih skupova je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković – Bora Solunac, a uz njega su i “aktivisti” čiji se aktivizam svodi na precrtavanje i vređanje srpske trobojke – Brajan Brković, Miran Pogačar i drugi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike