Ekstremisti divljaju u Novom Sadu: Opozicionari napali oca koji je krenuo da vidi dete (VIDEO)

28.07.2022

17:31

0

Autor: 24sedam

Opozicionari besni zbog slabe posećenosti proteta

Ekstremisti divljaju u Novom Sadu: Opozicionari napali oca koji  je krenuo da vidi dete (VIDEO)
tuca vozac novi sad protest - Copyright 24sedam/D. A.

Na protestu ekstremističkih grupa, koje predvodi bivši gradonačelnik Novog Sada, Borislav Novaković – Bora Solunac, došlo je do incidenta kada su razjareni opozicionari i članovi raznih levo-liberalnih organizacija, besni zbog slabe posećenosti njihovog skupa, napali na jednog od vozača kome nisu dozvolili da prođe kako bi video svoje dete. 

Vozač koji je imao nesreću da se nađe na putu besnih opozicionara, učtivo ih je zamolio da se sklone kako bi mogao da prođe. Sledbenici Bore Solunca reagovali su unošenjem u lice i pozivanjem na tuču.

Srećom, zahvaljujući pribranosti građanina koji se našao na meti opozicionara, izbegnut je veći incident.

Podsetimo, na protestu koji je održan prošli četvrtak pred početak Skupštine Grada Novog Sada, povređen je policajac, nakon što se grupica opozicionih ekstremista sukobili sa policijom. 

Posle sukoba sa policijom i pokušaja da se kordon probije, jedan od policajaca zadobio je povrede, a Hitna pomoć odmah je reagovala. Ubrzo posle toga, grupa od 40-ak demonstranata se razišla.

Inače, organizator ovih slabo posećenih skupova je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković – Bora Solunac, a uz njega su i “aktivisti” čiji se aktivizam svodi na precrtavanje i vređanje srpske trobojke – Brajan Brković, Miran Pogačar i drugi.

Podsetimo,  Brajan Brković je unuk crnogorskog separatiste i srbomrzca Jevrema Brkovića. Jevremov unuk je, u potpunosti opravdao narodnu izreku da “iver ne pada daleko od klade” pa je u javnosti najpoznatiji po tome što je uništavao srpske zastave po Novom Sadu. Na protestu koji je održan prošli četvrtak, Brković je zajedno sa još jednim vandalom iz redova opozicije, aktivistom Demokratske stranke Dejanom Bagarićem napadao na policiju.

Miran Pogačar je, na prošlom takođe slabo posećenom protestu, zahtevao da se na sednici obrati Nebojša Milenković, osoba koja je iscrtanu srpsku trobojku nazivala "ordinarnim kičem", a crtanje srpske zastave proglasio "talibanizacijom"!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike