Vučević obišao radove na fiskulturnoj sali OŠ "Vasa Stajić", i najavio nova ulaganja u škole (FOTO)

22.07.2022

12:50

0

Autor: 24sedam

Vučević je zahvalio svim radnicima koji su po visokim temperaturama na gradilištu

Vučević obišao radove na fiskulturnoj sali OŠ "Vasa Stajić", i najavio nova ulaganja u škole (FOTO)
295071862_586942366136150_6444863086048628456_n - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na fiskulturnoj sali u OŠ "Vasa Stajić", gde je u toku njena dogradnja.

Vučević je naveo da ta škola nikada nije imala pravu fiskulturnu salu, odnosno da postojeća nije funkcionisala u punom kapacitetu oko 60-70 godina.

- Nova hala će imati tribine i podno grejanje, a radi se uporedo i na tzv. toploj vezi između školske sale i glavne zgrade škole. Verujem da ćemo u drugom polugodištu nastupajuće školske godine moći ovde da vidimo i đake na nastavi, rekao je Vučević.

Istakao je da je grad obezbedio budžet u iznosu od 237 miliona dinara za tu investiciju.

Dodao je i da se nastavljaju investicije u druge novosadske škole i istakao da će se truditi da sve škole imaju maksimalnu opremljenost i najbolje uslove za đake.

Vučević je istakao da se završava investicija u OŠ "Ivan Gundulić", kao i da su u toku radovi u Srednjoj medicinskoj školi "7. april".

 

 

- Za sledeću godinu smo pomerili radove u osnovnoj školi u Futogu, a čeka nas i sređivanje sportske sale u Kaću, koja je u lošem stanju. U saradnji sa Pokrajinom, očekuje nas izgradnja nove OŠ "Miloš Crnjanski“ na Satelitu, i mislim da će to biti prva škola koja će po kapacitetima moći da primi sve đake u jednoj smeni, kazao je Vučević.

Dodao je da je u planu priprema tendera za izgradnju osnovne škole u Jugovićevu, gde su i stanovi za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi.

Vučević je zahvalio svim radnicima koji su po visokim temperaturama na gradilištu.

Kako je saopšteno iz grada Novog Sada, proširenje se radi zbog povećanog broja učenika i odeljenja, a postojeća fiskulturna sala, izgrađena 1956. godine, je nedovoljno prostrana za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja za sva odeljenja u toku nedelje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike