Ne bi bilo iznenađenje da Vladu vode Brnabićeva ili Mali: Ko će biti stanari u Nemanjinoj, a ko će voditi parlament

21.07.2022

09:01

0

Kada je reč o novom sazivu republičkog parlamenta, Pejić kaže da bi predsednik Skupštine morao da bude neko ko ima autoritet

Ne bi bilo iznenađenje da Vladu vode Brnabićeva ili Mali: Ko će biti stanari u Nemanjinoj, a ko će voditi parlament
skupstina sala zakletva vucic foto kaca (10 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić očekuje da će nova Vlada Srbije biti formirana najkasnije do polovine avgusta i kaže da ne bi bilo iznenađenje ako bi na njenom čelu bili Ana Brnabić ili Siniša Mali.

Pejić je naveo da je Brnabićeva već dugo na mestu predsednice Vlade i da će to verovatno biti politika kontinuiteta i da neće biti većih promena, te dodao da nema nekog posebnog razloga da ona ne bude na tom mestu.

- Takođe, Siniša Mali je vrlo značajan član Vlade, ne samo što vodi finansije nego ima zaista ozbiljnu ulogu, tako da me ne bi iznenadilo da neko od ta dva imena, kao prvi favoriti, vodi Vladu kada bude formirana - rekao je Pejić za Tanjug.

Naveo je da nije primetio da SNS i SPS potenciraju promenu uloge socijalista u novoj vladi, te veruje da će dve stranke nastaviti saradnju.

- SPS je bio tu i kada nije bio potreban SNS-u. Dosta su korektno sarađivali, u predizbornoj kampanji nije bilo nekih nesuglasica, tako da mislim da će oni nastaviti jednu dosta dobru saradnju, s tim što SPS verovatno ima ambicije da dobije koje mesto više i verujem da će to Vučić ispoštovati - rekao je Pejić.

Kada je reč o novom sazivu republičkog parlamenta, Pejić kaže da bi predsednik Skupštine morao da bude neko ko ima autoritet, ali i sposobnost da parlament vodi, jer će, dodaje, neminovno biti sukoba između vlasti i opozicije.

Komentarišući nagađanja da bi predsednik parlamenta mogli da budu Ana Brnabić ili bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Pejić je rekao da Vesića pre vidi na nekom ministarskom mestu.

- Ne potcenjujem poziciju predsednika parlamenta, ali Vesića ne vidim na toj funkciji, kao ni na poziciji ministra kulture, kao što se pominjalo - rekao je Pejić, i dodao da će možda baš na mestu predsedavajućeg u parlamentu biti neko novo ime koje se ne pominje u javnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike