Skandal na KiM: "Crni orlovi" maltretirali srpske studente, zabranili im prilaz Prekazu! (FOTO/VIDEO)

17.07.2022

15:00

0

Albanska strana ističe da je reč o "nesporazumu", jer je pored srpskih studenata Prekazi nameravala da poseti i nevladina organizacija "Kosovski centar za diplomatiju"

Skandal na KiM: "Crni orlovi" maltretirali srpske studente, zabranili im prilaz Prekazu! (FOTO/VIDEO)
Collage Maker-17-Jul-2022-04.54-PM - Copyright Printscreen / Youtube

Grupa navijača FK Drenica, zajedno sa građanima, blokirala je ulaz koji vodi ka Memorijalnom kompleksu u Prekazu nakon najave da će isti posetiti grupa srpskih studenata.

Na pojedinim snimcima sa društvenih mreža vide se navijači Drenice koji, ugledavši autobus na ulazu u selo, izlaze na ulicu da ga zaustave.

 

 

- Crni orlovi uz podršku građana i članova boračke organizacije okupili su se danas kako bi blokirali ulaz koji vodi ka Spomen-obilježju u Prekazu. Čak i nakon informacija iz kosovske policije da je zbog našeg reagovanja javnosti otkazana poseta studenata, među kojima su bili i srpski studenti, Crni orlovi će biti prisutni tokom celog dana posmatrajući grad i Prekaz i tako da ukoliko informacije nisu tačne, sprečite njihovu posetu. Svakim trenom nam se tamo pridružuje sve više ljudi. Hvala vam puno", navodi se u ranijem saopštenju "Crnih orlova".

Portal "Reporteri" ističe da je reč o "nesporazumu", jer je pored srpskih studenata Prekazi nameravala da poseti i nevladina organizacija "Kosovski centar za diplomatiju".

- Autobus koji su zaustavili navijači prevozio je ove poslednje zajedno sa još 60 stranih studenata, ali nijedan iz regiona - ističe pomenuti list.

Organizator je istakao da je policija tzv. Kosova dozvolila put ka Memorijalnom centru, a da je identifikaciju izvršio policajac, ali i jedan od navijača!?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike