Darija Kisić posetila kamp za decu i mlade sa dijabetesom

16.07.2022

16:35

0

Kisić je istakla da je jedan od prioriteta njenog ministarstva unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom

Darija Kisić posetila kamp za decu i mlade sa dijabetesom
Tan2022-7-16_173434752_3 - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA / DEJAN UROSEVIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je kamp za decu i mlade obolele od šećerne bolesti, koji se u Kušićima pored Ivanjice održava uz podršku resornog ministarstva.

Kisić je tom prilikom istakla da je jedan od prioriteta njenog ministarstva unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA / DEJAN UROSEVIC
 

 

Ministarstvo je, kako je navela, ove godine Savezu društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti, koji okuplja 21 udruženje na teritoriji Srbije, pored redovnih sredstava od približno četiri miliona dinara, opredelio dodatna sredstva za realizaciju ovog kampa u iznosu od 850.000 dinara. Kamp je u prethodnih 13 godina posetilo više od 1.100 dece i mladih.

"Ovakvi kampovi imaju veliki značaj, jer se ovde mladi koji imaju šećernu bolest edukuju, dobijaju savete i uče da žive sa dijabetesom", rekla je Kisić i dodala da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične aktivnosti, da, kako je rekla, zajedno stvaramo Srbiju bez barijera.

Kisić je deci poželela da u kampu steknu neka nova prijateljstva, kao i da nauče da bolest neće narušiti kvalitet njihovog života, ako se od samog početka pravilno bore sa njom.

Pojava dijabetesa je sve češća kod dece, te je samim tim veća i potreba za edukacijom i psihosocijalnom podrškom kako kvalitetno živeti sa dijabetesom, ukazala je ministarka.

Generalni sekretar Saveza društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti Slobodan Nešovanović naglasio je da je ministarka Kisić prvi ministar koji je posetio kamp, koji se održava 13 godina i koji okuplja decu od 10 do 18 godina iz cele Srbije.

Predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić ukazali su na značaj ovakvih kampova u borbi protiv šećerne bolesti i da je podrška u njihovom organizovanju pravi primer dobre saradnje Ministarstva, lokalnih samouprava i Saveza, saopšteno je iz Ministarstva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike