Vulin: Srbija ne čeka da joj se pomogne, ona radi i stvara

27.06.2022

16:33

0

Autor: I.K.

Država Srbija odvojila je 2,5 miliona evra za modernizaciju prelaza Kotroman

Vulin: Srbija ne čeka da joj se pomogne, ona radi i stvara
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je prilikom obilaska novog, rekonstruisanog i modernizovanog graničnog prelaza Kotroman istakao da i ovaj rekonstruisani granični prelaz dokazuje koliko se Srbija menja na bolje i koliko se razvija zahvaljujući ekonomskoj politici koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i zahvaljujući očuvanju mira i stabilnosti.

MUP Srbije
granični prelaz Kotroman

 

„Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić je Srbija koja ne čeka da joj se pomogne, nego je Srbija koja radi i stvara, a kada radite i stvarate onda možete i da se nadate pomoći. Zato je država Srbija odvojila 2,5 miliona evra za modernizaciju prelaza Kotroman, a Evropska unija izdvojila je zaista velika sredstva, 2,1 milion evra, zahvaljujući čemu možemo da se ponosimo i ovim prelazom. Drago mi je što sam ovde i što mogu zajedno sa vama da svedočim koliko se Srbija razvija i napreduje, koliko svakog dana možemo da kažemo da je Srbija snažnija, bolja, sigurnija i stabilnija", poručio je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.

On je podvukao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da Srbi, gde god da žive, mogu uvek da očekuju pomoć svoje matice.

„Bosna i Hercegovina je jedan od naših najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera, baš kao što je Republika Srpska jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije. Gde god Srbi da žive, mogu da očekuju podršku i pomoć svoje Srbije, pa i da brže pređu, da brže dođu u svoju Srbiju, da budu sa svojim prijateljima, rođacima, nedozvoljavajući da nas ikakve barijere dele jedne od drugih", istakao je ministar Vulin.

On je poručio da balkanske zemlje treba da se drže jedne drugih, te da nas inicijativa "Otvoreni Balkan" zbližava.

"Pre nego što Evropska unija sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke, pre nego što bude spremna da primi sve države Zapadnog Balkana u svoje članstvo, mi Balkanci treba da se držimo jedni drugih. Zato inicijativa našeg predsednika "Otvoreni Balkan" je inicijativa koja će nas zbližiti bez da neko spolja mora da nas okupi, uredi i da nam da pravila po kojima ćemo da živimo. To smo mi, živimo jedni kraj drugih, da bi živeli jedni sa drugima. Zato, pre nego što EU bude spremna da nas primi, mi moramo da budemo spremni da živimo jedni sa drugima, da se razvijamo i da napredujemo", istakao je Vulin i dodao da je država Srbija otvorena prema svima, da je država koja svaki dan dokazuje da je dobro biti sa njom i imati najbolje odnose sa njom, te da je Srbija država koja poštuje sve svoje susede.

MUP Srbije
ministar Vulin na svečanom otvaranju graničnog prelaza Kotroman

 

Granični prelaz Kotroman izgrađen je u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za efikasan rad graničnih službi i nesmetano funkcionisanje putničkog prometa. U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati i unaprediti putnički promet i promet robe.

Granični prelaz Kotroman je otvoren u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, ministarke turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuela Žofrea.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti