Vučić o ulasku u EU: Nisam optimista, naš evropski put zavisi od geopolitičke situacije

26.06.2022

10:35

0

Predsednik prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje u Kruševcu

Vučić o ulasku u EU: Nisam optimista, naš evropski put zavisi od geopolitičke situacije
rosulje vucic 16 - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u Rasinskom okrugu, gde nakon obilaska Moravskog koridora, prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje u Kruševcu, ocenio je da naš evropski put i ulazak u EU zavisi od geopolitičke situacije.

-Sada ste mogli da vidite da, kada je u interesu EU, možete da dobijete status kandidata. Oni koji su uradili mnogo više, nisu dobili ništa. Nisam optimista, naš put je evropski i na njemu moramo da istrajemo, ali moramo da se uzdamo u naše snage, poručio je predsednik Vučić.

On je dodao da smo pokazali da možemo svojim radom da opstanemo na evropskom putu, čuvajući stara prijateljstva, da uznapredimo zemlju.

-Evo ove avione nismo imali pre 10 godina. Sve ovo snaži našu infrastrukturu, evo gradimo i auto-put do Kruševca, to su stvari koje u potpunosti menjaju izgled Srbije, Nije suština da nam neko nešto pokloni, već da se borimo za sebe, da verujemo u sebe, poručio je Vučić. 

Strah od zime i nastavka rata

On je prokomentarisao, na pitanje novinara i činjenicu da opozicioni mediji kritikuju što država daje novac za rešenje radnika u Stelantisu.

-Uvek su mediji na strani onih koji protestuju, bez obzira da li su ti koji protestuju u pravu ili ne, a kada rešite problem, onda kritikuju "dajete pare građana". Da nismo postigli bilo bi zašto niste pomogli ljudima. Šta god da uradite, ne valja. Ne možete da poreknete činjenicu da ranije nije bilo prečistača vode u Kruševcu, a danas je možda i najbolja fabrika u Srbiji i da gradimo auto-puteve, sanjali smo Grdeličku klisuru, pa smo je mi uradili, sve ono što sve oni za duže vreme na vlasti nisu ni pokrenuli kamoli uradili, mi smo sada pokrenuli, rekao je Vučić. 

On je poručio i da ima veliki strah od zime i nastavka rata.

-Plašim se da će biti mnogo gore na evropskom tlu, da gledamo da se provučemo, da preživimo a da nam privreda napreduje i da ljudima možemo da isplaćujemo plate i penzije i da ljudi mogu da se svojom zemljom ponose, zaključio je predsednik Srbije.

Vučić: Očekujem dobru posetu Abazovića

Predsednik Vučić izjavio je da očekuje dobru posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji, izrazivši uverenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

Abazović je ranije ovog meseca najavio svoju posetu Srbiji za 29. jun.

“Očekujemo dobru posetu, razgovaraćemo o svim važnim temama sa Dritanom Abazovićem”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja aerodroma “Rosulje”, u vezi sa tom posetom.

“Verujem da je moguće da napravimo nešto bolje odnose u poređenju na one koje smo imali ranije”, dodao je Vučić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike