Abazović pred dolazak u Beograd: Imam najbolje namere, spomenuo i Temeljni ugovor

24.06.2022

23:07

0

Crnogorski premijer je ponovio svoj pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan

Abazović pred dolazak u Beograd: Imam najbolje namere, spomenuo i Temeljni ugovor
Instagram/buducnostsrbijeav

Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji će 29. juna doputovati u zvaničnu posetu Beogradu, rekao je da je Crna Gora u situaciji da sa svim zemljama u regionu ima izuzetno dobre odnose i odličnu komunikaciju i da u Beograd ide s najboljim namerama.


Nakon susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jasno je, kazao je, da će dobre volje biti i sa druge strane.

Neka pitanja, prema njegovim rečima, treba rešiti, a kao prvu dobru vest najavio je razmenu ambasadora dveju zemalja.
Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav
 


Pomenuo je i pitanje izručenja Svetozara Marovića, za kojeg je rekao da se slobodno šeta umesto da je pod krivičnim sankcijama.

- Idemo u dobrom duhu. Imaćemo sastanke u Privrednoj komori. Pokušaćemo da promovišemo i naš turizam u Srbiji - rekao je Abazović.

Govoreći o Temeljnom ugovoru sa SPC ponovio je da će to pitanje biti brzo zatvoreno.

Ponovio je da ne treba robovati datumima, ali da stručni timovi treba da sada da sagledaju tekst i onda ako sve bude u redu, ostaje pitanje formalnosti.

Pixabay 24sedam/Katarina Mihajlović
 


- Imali smo neke razlike u odnosu na tekst koji je bio pripremljen od ranije vlade, sada mislim da je to sve kako treba. Već sam rekao, za nas nema tabu tema, neće se nijedno pitanje gurati pod tepih - kazao je Abazović.

Abazović je ponovio svoj pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer, kako kaže, regionalna saradanja je nešto što treba državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.

- Otvoreni Balkan je nešto što možemo lepo da iskoristimo ako svi budemo iskreni i ako svi budu učestvovali. Ne vidim da se ona kosi sa politikom EU. Ima snažnu podršku administracije SAD - rekao je Abazović za Euronjuz Srbija.

Naglasio je da ga jedino zanima da je ta inicijativa korisna za Crnu Goru i za crnogorske građane, a da nije važno ko je pokrenuo i ko je došao na ideju da pokrene tu inicijativu.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug