Emotivne reči glumca Milana Vasića o Kosovu i Metohiji: Za mene je Kosmet život, ljubav i vera

16.06.2022

17:45

0

Pesme koje snima su njegov dar ljudima koji žive na KiM, ali i Srbima u drugim delovima naše zemlje

Emotivne reči glumca Milana Vasića o Kosovu i Metohiji: Za mene je Kosmet život, ljubav i vera
Milan Vasić Goran Sivački (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Glumac Milan Vasić, povodom objavljene pesme "Poleteo soko sivi" i spota za nju, ispričao je za 24sedam šta za njega predstavljaju Kosovo i Metohija, kao i kakve ga uspomene vežu za rano detinjstvo.

- Za mene je Kosmet sve: život, ljubav, vera, smisao. Imam tu misiju da svake godine smislim po jednu pesmu, ali bez spota na KiM ne bih ni radio pesme, ne bih se ni bavio ovim. Ova pesma je moj dar ljudima koji žive dole, ali i Srbima u drugim delovima naše zemlje, kojima bih da dočaram lepotu srpskih najvećih svetinja - rekao je Vasić.

Takođe, kazao je da su ovi projekti način da se oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo koje je imao. Na pitanje koje ga uspomene vežu za detinjstvo, opisao je drveće i nekoliko dece na njemu, jurcanje gore-dole...

24sedam/Goran Sivački
 

 

Vrednosti o kojima Vasić govori u pesmi uspeo je i da ekranizuje, a specifičan je detalj da je spot snimljen u kući Milanovog dede po ocu, dok su uloge oca i majke pripale glumčevim roditeljima: Oliveri i Ljubomiru. Budući da je snimao sa svojom porodicom, pitali smo ga koja scena mu je najemotivnija.

- Upravo scena u spotu u kojoj ulazim u kuću i ugledam njih dvoje, najemotivnija mi je. Svako ko odgleda spot može u mojim očima videti sve ono što osećam. Pretpostavljam da će njih dvoje kada ga budu odgledali plakati. Moja sestra je došla na premijeru i toliko se rasplakala da sam i ja sve gledao sa knedlom u grlu - kaže Mian.

Glumac, a slobodno možemo reći i pevač, otkrio nam je da je njegova majka tokom snimanja, iako je on želeo da kupi hranu, spremila ručak, pa se oduševio kada je video da je na sto iznela, kako kaže, pravi domaćinski ručak sa Kosmeta: pite, pogače, đuveč, sir, rakiju...

Ceo Milanov govor možete pogledati u videu ispod:

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike