Predsedništvo SNS odlučilo: Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda (FOTO/VIDEO)

16.06.2022

15:51 >> 16:10

0

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića

Predsedništvo SNS odlučilo: Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda (FOTO/VIDEO)
sns_bg_31032022_0077 - Copyright Aleksandar Šapić,Amir Hamzagic/ATAImages

Potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Skupština grada Beograda će biti održana u ponedeljak, rekla je Brnabić.

- Šapić je bio prvi na listi, SNS je dobila mandat da vodi Beograd i naš predlog je da on bude gradonačelnik, a njegov zamenik Vesna Vidović. Mislim da će njih dvoje odlično funkcionisati kao tim. - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da u gradu očekuje novu energiju, da se završe projekti i pokrenu novi. Prema rečima Brnabić, biće izmena u gradskom veću, takođe i u sekretarijatima, ali kako je dodala "to će kasnije doći na dnevni red".

- Imamo pred nama ambiciozne projekte, a jedan od najvažnijih je beogradski metro, tu je takođe i linijski park. Mi smo u prethodnom sazivu grada i gradskoj upravi pokrenuli ovaj projekat koji je najveća parkovska površina u gradu Beogradu. Zatim, izgradnja pet postrojenja za prečišćavanje voda, izgradnja kreativnog distrikta Ložionica i tako dalje - navela je Brnabić dodajući da je saradnja ključna.

Premijerka je istakla da je sigurna da će tim dobro raditi posao, najbolje moguće i u interesu Beograđana. Dodala je da je ponosna na sve što je SNS uradila u Beogradu i za Beograd.

- Koliko smo istorijski promenili Beograd, koliko je to danas savremen grad, koji pruža mnogo bolje uslove za život građana, neuporedivo bolje uslove za investitore, za privredu, lokalne start-apove, za mlade. To je trend koji mora i da se nastavi i da se ubrza - poručila je Brnabić.

U tom smislu, dodala je jedan lični utisak, koji je, kaže, stekla gledajući prilog Dojče velea o Beogradu, koji, kako je rekla, nije bio osmišljen da bude pozitivan za Beograd i Srbiju.

- Ali, kada vidite sliku Beograda, Beograda na vodi, ne možete da ne kažete da je Beograd neverovatno napredovao u poslednjih nekoliko godina. Ta slika koja ide u svet potpuno je drugačija nego nekada - rekla je Brnabić.

Povećanje penzije i minimalca

Premijerka i potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da će penzioneri imati dva povećanja penzije, krajem ove godine i od 1. januara, od ukupno 19,1 odsto.

- Imamo stabilan kurs dinara i javni dug koji je pod kontrolom, i najavljeno povećanje penzija neće uopšte uticati na to. To je najveća i najvažnija stvar u ovom trenutku. Takođe, najavljeno povećanje minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, biće svakako tema razgovora sa sindikatima i poslodavcima, s tim što će to pre svega biti razgovori sa sindikatima - dodala je Brnabićka.

Ona je dodala da država ne želi da pravi dodatna opterećenja privredi, i zato će država preuzeti ovo povećanje minimalca na sebe, kroz smanjenje poreza.

Sednica Predsedništva SNS počela je tačno u 16 časova kada su i stigli svi članovi Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem i kandidatom za gradonačelnika Beograda Aleksandrom Šapićem.

Među prvima je na sastanak stranke stigao Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Za njim su došli Aleksandar Martinović, Goran Vesić, Zlatibor Lončar, Miloš Vučević...

Najzad, u društvu Aleksandra Šapića, stigao je i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Na sednici će, pored sumiranja izbornih rezultata i aktuelne političke situacije, kao i priprema za predstojeću zimu, jedna od tema, kako se očekuje, biti i imenovanje kandidata za gradonačelnika Beograda, rečeno je u SNS.

 

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića.

Sednica na kojoj će biti biran novi gradonačelnik prestonice, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, zakazana je za ponedeljak u 10 časova.

Podsetimo, većinu u gradskom parlamentu, 56 od 110 odbornika, imaju SNS i SPS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike