Zagrmela pesma sa Kosova i Metohije! Glumac Milan Vasić objavio dirljiv spot o srpskoj svetinji

16.06.2022

13:30

0

Kancelarija za KiM podržala je ovaj projekat i bila učesnik u njegovoj realizaciji

Zagrmela pesma sa Kosova i Metohije! Glumac Milan Vasić objavio dirljiv spot o srpskoj svetinji
Milan Vasić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

 Glumac i pevač Milan Vasić premijerno je 16. juna predstavio svoju drugu pesmu "Poleteo soko sivi", u mts Dvorani.

Emotivna pesma koju je Vasić posvetio srpskim korenima i tradiciji, govori o porodici, ognjištu, veri, stoga je, kako je kazao, odlučio da mu oca i majku u spotu igraju upravo njegovi roditelji

Kancelarija za KiM podržala je ovaj projekat i bila učesnik u njegovoj realizaciji, stoga je njen direktor, Petar Petković, došao na promociju, kako bi još jednom uputio reči podrške i hvale mladom glumcu i svima koji su radili na pesmi. 

24sedam/Goran Sivački
 

- Mnoge pesme su ispevane o Kosovu i Metohiji, kao i sudbini srpskog naroda na onom mestu gde se nebo i zemlja dodiruju, gde se svakog dana susreću radost življenja i tuga stradanja. Ne može svako da peva o Kosovu, niti da donese pesme sa Kosova. Ipak jedno momče je to uspelo, svojim glasom i svojom dušom - divnim rečima je opisao Vasićev rad, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Na kraju teksta možete premijerno poslušati pesmu čiji su autori: Dejan Aksić, Dragan Nikolić, Miroljub Jevtić.

24sedam/Goran Sivački
 

Među zvanicama na promociji pesme bili su i predstavnici SPC, glumac Milan Kalenić, pevačica Cakana i brojni drugi. 

24sedam/Goran Sivački
 

Nakon gromoglasnog apaluza koji je usledio nakon prikazanog spota i pesme, Milan se emotivnim rečima zahvalio svima koji su podržali ovaj projekat i obratio publici:

- Ja ne verujem da ću se baviti pevanjem, jer za mene ovo nije snimanje pesama i spotova, već misija za očuvanje prave kosovske pesme, tradicije, vere, porodice, ognjišta. Želim da svako ko pogleda ovaj spot poželi da obiđe najveće srpske, pa i evropske svetinje: Dečane, Gračanicu, Prizren - rekao je Vasić.

Kadrovi koji su snimljeni u ovom spotu pripadaju najlepšim predelima Kosova i Metohije, od Šare i Brezovice, preko Velikog Ropotova, manastira Visoki Dečani.

Kao i kompoziciju "Ja sam momče sa Kosova", i ovaj projekat Milana Vasić je u potpunosti pomogla i podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike