Hrvati opet prete Vučiću: "Igra je završena, a njegovi dani okončani" (FOTO)

15.06.2022

14:44

0

"Sve se vreme stvara se iluzija da se Srbija mora odlučiti između Istoka i Zapada, iako takav izbor zapravo ne postoji"

Hrvati opet prete Vučiću: "Igra je završena, a njegovi dani okončani" (FOTO)
Tan2022-6-14_103758763_6 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Mediji u Hrvatskoj nastavljaju prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa je tako Večernji list objavio kolumnu izvesnog Denisa Romca pod naslovom: "Vučiću je jasno, igra je završena a njegovi dani okončani"

Pozicija Srbije, zemlje koja želi ostati balkanski partner Rusije i istovremeno održavati bliske odnose sa Zapadom, ako želi napredovati na putu u EU, jednostavno je neodrživa, navodi autor kolumne. 

Sve se vreme stvara se iluzija da se Srbija mora odlučiti između Istoka i Zapada, iako takav izbor zapravo ne postoji, tvrdi autor teksta i dodaje: Ipak je sve to samo još jedan Vučićev pokušaj da u ovoj igri s visokim ulozima izvrši dodatan pritisak na Zapad da na kraju igre ne ostane praznih ruku. Premda će i dalje odugovlačiti koliko god to bude mogao, i Vučiću je jasno da je igra završena.

Vecernji list printscreen
 

 

U negativno intoniranom tekstu prepunom insinuacija kako se Vučić u stvari radovao otkazivanju posete Sergeja Lavrova Beogradu i "da je planski obilazio Ukrajince koji su sklonište pronašli u Srbiji, poručujući im da se osećaju kao kod kuće i da je Srbija spremna da pomogne i drugim njihovim sunarodnicima kojima je potrebna pomoć", autor kolumne konstatuje da "Naravno da Vučić nije glup"...

U toj, naizgled običnoj, konstataciji leži njihovo ogromno uvažavanje i strah od Srbije, ali pre svih od predsednika Vučića i svega što je do sada uradio za napredak svoje zemlje i njenih građana.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike