Vučić o izveštaju EP: Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo i nek svako radi svoj posao

15.06.2022

12:07

0

Autor: I.K.

Predsednik Srbije veruje da će parlament i vlada potvrditi ovo što je saopštio

Vučić o izveštaju EP: Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo i nek svako radi svoj posao
Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji prisustvuje otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, na pitanje novinara u vezi sa izveštajem spoljno-političkog odbora Evropskog parlamenta, u kojem se prvi put zapravo spominje međusobno priznanje Beograda i Prištine, poručio je da neki ljudi ne poštuju sopstveni pregovarački okvir.

-Neka čudna politika. U pregovaračkom okviru piše i govori se o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo i nek svako radi svoj posao. Oni svoj, mi svoj. Oni su mnogo važni, mi nismo, ali možemo da imamo svoje mišljenje, a spreman sam da prihvatim sve udarce na sopstvena leđa jer znam da su moral i pravda na strani Srbije, poručio je Vučić.

On je ponovio da je naša odluka ovakva, te da veruje da će parlament i vlada Srbije potvrditi ovo što je saopštio. 

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta je sa 50 glasova ”za” i pet ”glasova” protiv usvojio tekst izveštaja o Srbiji kojim se izražava podrška "budućem članstvu Srbije u EU”, ali i podseća da kredibilna perspektiva proširenja zahteva angažman u neophodnim reformama i privrženost evropskim standardima i vrednostima.

Evropski parlament je u svom ovogodišnjem izveštaju o Srbiji, pored vladavine prava i normalizacije odnosa sa Prištinom, uključio i usklađivanje sa sankcijama protiv Rusije kao ključni element koji će određivati ukupan napredak zemlje na putu pristupanja EU.

 Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti