Oglasio se i Usame, sin preminulog Muamera Zukorlića: Rezultati obdukcije nisu konačni?!

14.06.2022

11:46

1

Autor: M. Š.

Usame je ranije predao laboratorijske nalaze koji, kako je pre toga saopštio javnosti, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan

Oglasio se i Usame, sin preminulog Muamera Zukorlića: Rezultati obdukcije nisu konačni?!
Capture - Copyright Printscreen / Youtube / Jutarnji Program TV Happy

Usame Zukorlić, sin Muamera Zukorlića, predsednik Stranke pravde i pomirenja izjavio je za 24sedam da rezultate obdukcije čeka još iz dve laboratorije.

- Kao porodica smo dobili rezultate obdukcije koji su rađeni na institutima sudske medicine u Nišu i Novom Sadu. S obzirom da još uvek nisu pristigli rezultati sa sudskih medicina u Sarajevu u Bosni i Hercegovini i Hamburgu u Nemačkoj, kao porodica ćemo sa defitivnim zaključcima sačekati. 

- Ono što su obducenti sve tri države defitivno utvrdili je da nije bilo srčanog udara, niti pucanja aorte kako su prvobitno smatrali doktori koji su lečili rahmetli Muftiju. 

Kako dalje navodi želja porodice da se defitivno utvrdi da je rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, kako i stoji izveštaju. 

- To bi bilo veliko rasterećenje pre svega za porodicu, a na koncu i za narod. Međutim, da ne bi bilo iznenađenja, da sačekamo konačne rezultate svih istraživanja - zaključio je Usame Zukorlić.

Zukorlić je preminuo iznenada u 51. godini 6. novembra 2021. godine, a tada je kao uzrok smrti naveden srčani udar.

Usame je ranije predao RJT laboratorijske nalaze koji, kako je pre toga saopštio javnosti, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

On je u obraćanju javnosti 10. aprila, kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice, rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je bivši muftija i lider ove partije otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

Elma Elfić Zukorlić, druga žena rahmetli muftije, je navela da nema potrebe za daljim analizama.

Detaljnije o tome OVDE.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike