Vučević uručio poklon majki trojki: Biće još podrške Grada porodicama!

08.06.2022

10:46

0

On je pohvalio Stojanku i njenog supruga, koji su zaposleni u privatnim kompanijama, i žive kao podstanari, za to što hrabro i nesebično idu kroz život.

Vučević uručio poklon majki trojki: Biće još podrške Grada porodicama!
Miloš Vučević (5) - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je dečja auto-sedišta majci trojki, Stojanki Popović iz Novog Sada, koja ima tri dečaka Strahinju, Vuka i Ognjena. On je čestitao porodici Popović i poželeo zdravo i bezbrižno detinjstvo njihovoj deci. Kako je rekao, Popovići su svetao primer hrabrih mladih ljudi kojima roditeljstvo nije prepreka da se ostvare i na drugim poljima u životu.

- Ove godine podelili smo 200 auto-sedišta za decu i još 100 ćemo obezbediti kao vid podrške Grada porodicama, a posebno višečlanim. Postoji lepeza mera koje sprovodimo u populacionoj politici. Grad Novi Sad omogućio je da boravak u vrtićima PU "Radosno detinjstvo" bude besplatan za svu decu, subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima za preko 3.000 dece, besplatni su udžbenici za đake prvake, kao i za decu iz porodica sa troje i više dece, takođe užina i prevoz. Smanjili smo cenu đačke i studentske pokazne karte za javni prevoz. Na konkursu za dodelu stanova posebno favorizujemo višečlane porodice - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

On je pohvalio Stojanku i njenog supruga, koji su zaposleni u privatnim kompanijama, i žive kao podstanari, za to što hrabro i nesebično idu kroz život.

- Ne radi se o materijalnoj vrednosti poklona koji smo danas uručili, već želimo da pošaljemo jasnu poruku da ne treba živeti egocentrično, jer je roditeljstvo najteža, ali i najlepša i najvažnija misija u životu čoveka. Divim se porodicama sa više dece. Sigurno im nije lako, mnogo je to neprospavanih noći, ali posle, kuća vam nije prazna i imate sa kim da budete za praznike, imate za koga da živite i radite - poručio je Vučević.

Stojanka Popović zahvalila se gradonačelniku na prijemu i podršci Grada Novog Sada koja će njenoj porodici, kako je rekla, biti od velike pomoći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike