Vulin: Oni koji su sprečili dolazak Sergeja Lavrova ne žele mir

06.06.2022

10:39

0

Autor: I.K.

Ministar je izrazio duboko žaljenje zbog sprečavanja posete velikog i dokazanog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova

Vulin: Oni koji su sprečili dolazak Sergeja Lavrova ne žele mir
2 - Copyright Foto:MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na sprečavanje posete ruskog ministra diplomatije Lavrova Beogradu.

On je izrazio duboko žaljenje zbog sprečavanja posete velikog i dokazanog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova.

-Svet u kome diplomate ne mogu da traže mir je svet u kome mira i nema. Oni koji su sprečili dolazak Sergeja Lavrova ne žele mir, oni sanjaju poraz Rusije. Srbija je ponosna što nije deo antiruske histerije, a zemlje koje jesu, imaće vremena i da se stide, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Podsetimo, zvanično je potvrđeno da je poseta Sergeja Lavrova Beogradu otkazana, jer su brojne zemlje, susedi Srbije, otkazale prelete službenom avionu ruskog ministra.

Tim povodom oglasio se i Lavrov, koji se obratio na konferenciji za medije umesto planirane posete Srbiji.

- U pitanju su odluke koje sprečavaju put u Srbiju. Desilo se nešto nezamislivo. Oduzima se pravo na ostvarivanje spoljne politike. U pitanju je demonstracija koliko daleko EU i NATO mogu da idu u korišćenju najgrubljih sredstava, poručio je Lavrov i dodao: Nismo čuli nikakva objašenjenja, sigurno će ih biti mnogo.

Prethodno danas u Beogradu su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji je srpskog predsednika i obavestio zvanično o oglaganju posete.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike