Vučić: Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu (VIDEO)

03.06.2022

14:55

0

"Moramo uvek da budemo istinsko i suštinsko utočište za sve ljude koji su u nevolji"

Vučić: Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu (VIDEO)
aleksandar vučić AP22126685018051 - Copyright AP Photo/Hadi Mizban/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nakon obilaska izbegličkog centra u Vranju gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine da će se ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović uskoro vratiti u tu zemlju.

- Naš ambasador Jovanović se uskoro vraća u Ukrajinu, rekao je Vučić, koji je izbelice posetio u društvu ukrajinskog ambasadora u Srbiji Volodimira Toklača.

- Hoću da se zahvalim našim ukrajinskim prijateljima, da izrazim zadovoljstvo što, pre svega deca, ali i svi ostali, 67 njih ukupno imaju ovde dobre uslove, rekao je predsednik Srbije na kraju posete izbegličkom centru.

On je komesaru za izbeglice Vladimniru Cuciću rekao da treba popraviti sve što je neophodno od uslova smeštaja u centru, počev od hrane i da će lokalna samoprava dobiti svu neophodnu pomoć iz Beograda.

- Moramo uvek da budemo istinsko i suštinsko utočište za sve ljude koji su u nevolji i za našu braću iz Ukrajine i za sve druge i da pokažemo ono ljudsko srce koje mi imamo za ljude koji se u takvim problemima nađu, a od ove dece biće mnogo uspešnih ljudi, rekao je Vučić.

Dodao je da će možda neka od dece iz Ukrajine smeštene u Vranju sutra predstavljati Srbiju kao najbolji matematičari ili kao najbolji sportisti i zamolio ambasadora Tolkača da se ne naljuti zbog tih reči. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike