Vučić utučen zbog smrti prijatelja: Bio je hrabri borac bez kompromisa...

03.06.2022

11:37

0

Predsednik je naveo da je Peca Jeremić bio stara garda novinarske profesije

Vučić utučen zbog smrti prijatelja: Bio je hrabri borac bez kompromisa...
vucic bratislava skrin tanjug 11 - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog novinara Predraga Pece Jeremića, za koga je rekao da je bio "hrabri borac za istinito informisanje bez kompromisa".

- Sa velikom tugom sam primio vest o iznenadnoj smrti mog iskrenog prijatelja Predraga Pece Jeremića, novinara, analitičara i hrabrog borca za istinito informisanje bez kompromisa i bez obzira na rizike kojima je bivao izložen kao vrhunski istraživački novinar - naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Printscreen/YouTube/Pink TV
 

Predsednik je naveo da je "Peca Jeremić bio stara garda novinarske profesije" i da je "tokom bogate karijere, radio u brojnim redakcijama i ostavio jedinstven reporterski i urednički pečat, kako u dnevnim novinama i nedeljnicima, tako i na televiziji".

- Mnoge njegove kolumne se i danas pamte, a probirom intrigantnih tema i sagovornika, analitičkim pristupom kojim je otkrivao afere iz najbitnijih oblasti društvenog života, brzo je postao uzor čitavoj generaciji mladih novinara - istakao je Vučić.

- Bila mi je čast da ga imam za prijatelja, ne samo zbog njegove otvorenosti i iskrenosti, ozbiljnosti, promišljenosti i izuzetnog poznavanja domaćih i globalnih prilika, već i zbog spremnosti da se uvek i na svakom mestu bori za istinu - naveo je predsednik Srbije.

- Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama Predraga Pece Jeremića. Počivaj u miru, dragi prijatelju - napisao je Vučić u telegramu saučešća, kako je saopštila pres služba predsednika.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike