Nemačka potvrdila! Šolc dolazi u Beograd 10. juna

03.06.2022

14:10 >> 14:35

0

Prve stanice na dvodnevnoj balkanskoj turneji Olafa Šolca biće 10. juna Beograd i Priština

Nemačka potvrdila! Šolc dolazi u Beograd 10. juna
šolc - Copyright Christophe Gateau/Pool via AP

Nemački kancelar Olaf Šolc sledeće nedelje je u dvodnevnoj poseti Zapadnom Balkanu, a u Srbiju dolazi 10. juna, potvrđeno je u Berlinu.

Prve stanice na dvodnevnoj balkanskoj turneji Olafa Šolca biće 10. juna Beograd i Priština, prenosi Dojče Vele.

Portparol nemačkog kancelara Volfgang Bihner , kako navodi ovaj medij, rekao je da je na Kosovu, između ostalog, predviđena i poseta nemačkim trupama Kfora.

Facebook/Kfor
 

Nakon toga, Šolc odlazi u Solun, na poziv grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, gde će se priključiti večeri sa predstavnicima zemalja regionalne inicijative „Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP)“.

Potom će nemački kancelar otići u Severnu Makedoniju, a zatim i u Bugarsku.

U saopštenju iz kabineta kancelara koje prenosi Dojče Vele, u fokusu putovanja Olafa Šolca bice EU-perspektiva zemalja Zapadnog Balkana, kao i doprinos Nemačke unapređenju regionalne saradnje i prevazilaženju bilateralnih blokada. Osim toga, dodaje se, centralna tema biće dalja zajednička reakcija na ruski agresorski rat protiv Ukrajine.

Da podsetimo, Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavila je danas da će Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, posetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom, prenosi "RIA Novosti".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike