Petković: Hajka na Srbe onda kad krenu da traže svoju imovinu!

03.06.2022

10:55

0

Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu da se Srbi okrivljuju za navodne ratne zločine

Petković: Hajka na Srbe onda kad krenu da traže svoju imovinu!
Tan2021-10-18_11024760_4 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

 

Petar Petković, direktor Kanelarije za Kosovo i Metohiju, potvdio je danas informaciju da je prištinska policije uhapsila Srbina Časlava Jolića (54) u mestu Istok, jer je osumnjičen za navodni ratni zločin na Kosovu i Metohiji i dodao da mu je Kancelarija za KiM već obezbedila pravnu zaštitu.

Kako je Petković naveo, Jolić je sproveden u Prištinu pod "sumnjivim izgovorima i okolnostima" - optužen je za maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine.

- Ovime je nastavljena praksa pravosuđa u Prištini da po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podiže optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava - rekao je Petković.

Saopštenje

Kosovska policija je saopštila da je osumnjičenom odlukom tužioca određen pritvor.

- Nakon istražnih radnji koje je sprovela Jedinica za istraživanje ratnih zločina, begunac je identifikovan i uhapšen zbog ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom na Kosovu u periodu 1998-1999. godine. Njemu je odlukom tužioca određen pritvor. Slučaj se istražuje - navodi se u saopštenju policije.

- Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu da se Srbi okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava i imanje na KiM - dodao je Petković.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike