Ruski gas za Srbiju tri puta jeftiniji: Evo kako mediji u regionu i svetu izveštavaju o dogovoru Vučića i Putina!

29.05.2022

12:12

0

Rojters prenosi da je predsednik Vučić naveo da mu je Putin rekao da ga pozove ako oseća da ima još o čemu da se razgovara

Ruski gas za Srbiju tri puta jeftiniji: Evo kako mediji u regionu i svetu izveštavaju o dogovoru Vučića i Putina!
261259392_2601987739946847_5061026057546250902_n - Copyright Instagram buducnostsrbijeav

Regionalni i svetski mediji preneli su vest o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, ističući da je dogovoren novi trogodišnji aranžman za snabevanje Srbije gasom i povoljna cena tog energenta.

Portal Klix donosi vest o tome pod naslovom "Vučić dogovorio s Putinom: Srbija će imati najniže cene gasa u Evropi", dok portal RTCG navodi da će ruski gas za Srbiju biti tri puta jeftiniji nego za druge evropske zemlje.

Rojters prenosi da je predsednik Vučić naveo da mu je Putin rekao da ga pozove ako oseća da ima još o čemu da se razgovara. Agencija navodi da se Srbija, koja ima za cilj da se pridruži Evropskoj uniji, našla pod pritiskom zapadnih zemalja da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom i uvede sankcije Rusiji.

Rojters je preneo i saopštenje Kremlja da su se Putin i Vučić dogovorili da će Rusija nastaviti da isporučuje prirodni gas Srbiji i da će dve zemlje ojačati svoje partnerstvo.

BBC na srpskom jeziku pod naslovom "Vučić, Putin i gas: 'Novi povoljni ugovor o snabdevanju energentima, Srbija će imati sigurnu zimu'" prenosi izjavu predsednika Vučića da će cena gasa biti veoma povoljna i da će, ako sve bude realizovano, Srbija imati po pitanju gasa sigurnu zimu.

Londonski Gardijan takođe objavljuje da su predsednici Srbije i Rusije dogovorili trogodišnji ugovor za snabdevanje Srbije gasom i jačanje partnerstva.

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučića i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike