Izvinite što nemamo pirinčanih polja kao u Kini: Vučić odgovorio na provokativno pitanje u vezi sa uvozom

29.05.2022

13:05

0

Predsednik Srbije naveo je šta sve ima skladišteno u robnim rezervama pored hrane

Izvinite što nemamo pirinčanih polja kao u Kini: Vučić odgovorio na provokativno pitanje u vezi sa uvozom
Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uverio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Prilikom obraćanja javnosti novinarka N1 postavila je provokativno pitanje primetivši da na uskladištenoj robi vidi etikete koje ukazuju da je uskladištena roba proizvedena u inostranstvu, te uvezena.

-Mi u Srbiji ne možemo da proizvodimo sve, proizvodimo osnovne životne namirnice za kojima traga ceo svet. Izvinjavam se što nemamo dovoljno pirinčanih polja, ali želimo da naši ljudi pojedu dovoljno pirinča. Izvinite što se ne nalazimo u Kini pa nemamo pirinčana polja, nismo ih u istoriji imali dovoljno, rekao je Vučić odgovarajući na postavljeno pitanje. 

On je dodao da imamo dovoljno za sopstvene potrebe pa izvozimo malinu po izvanrednoj ceni čak ispred velike Poljske, pa se još jednom izvinio što ne možemo tako i sa pirinčem.

-Ne samo po malini, već i po jabuci, sve više borovnici, višnji i drugim voćarskim proizvodimo koji nisu samo sirovina već i prva prerada i viši stepen prerade. Imamo dovoljno i zbog izvoza pa moramo i da uvozimo paradajz, krastavac i kukuruz. To proizvodimo, ne i pirinač, primetio je Vučić ocenjujući da Srbija ima dovoljno pirinča iako nije zemlja pirinča.

Ovde nije samo magacin hrane, imamo i brane zbog poplava ako do njih dođe, ima i 12 velikih agregata za proizvodnju električne energije, ima i hladno valjanog lima.

-Ozbiljna država ne bavi se samo hranom, već da interventno pomogne građanima ako do katastrofe dođe, zaključio je Vučić.

Bonus video:

TANJUG

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti