Da vidimo koliko vredi reč Sjedinjenih Američkih Država: Vulin o zahtevu Prištine za prijem u Savet Evrope

12.05.2022

12:46

0

Autor: I.K.

Za sutra je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se očekuje da budu donete odluke povodom poteza Prištine

Da vidimo koliko vredi reč Sjedinjenih Američkih Država: Vulin o zahtevu Prištine za prijem u Savet Evrope
Tan2022-5-7_10513429_6 - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se o zahtevu takozvanog Kosova

za članstvo u Savet Evrope.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Priština podnela zvanično zahteb za prijem u ovu instituciju, kršeći pritom Vašingtonski sporazum.

Za sutra je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se očekuje da budu donete odluke povodom poteza Prištine.

Predsednik Vučić je najavio snažan, diplomatski odgovor Srbije, uz očuvanje mira i stabilnosti.

Ministar Vulin ocenio je da će glasanje po zahtevu Prištine pokazati šta zemlje članice Evropske unije zaista misle o Srbiji.

-Ne moramo da čekamo još dvadeset godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države. Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država, rekao je Vulin.

On napominje da sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde.

-Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila i vojnu. Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike