Bilateralni odnosi izuzetno dobri, Nemačka će podržati evrointegracije: Predsednica Bundestaga razgovarala sa ambasadorkom Srbije

11.05.2022

13:56

0

Autor: I.K.

Ambasadorka je uputila poziv predsednici Bundestaga da poseti Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila

Bilateralni odnosi izuzetno dobri, Nemačka će podržati evrointegracije: Predsednica Bundestaga razgovarala sa ambasadorkom Srbije
Snezana Jankovic Berbel Bas berlin.mfa.gov.rs - Copyright berlin.mfa.gov.rs

Predsednica Bundestaga Berbel Bas ocenila je, u razgovoru sa ambasadorkom Srbije u Nemačkoj Snežanom Janković, da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobri i iznela ličnu spremnost da se angažuje u podršci evropskim integracijama Srbije i Zapadnog Balkana.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru bilo je reči o ukupnoj bilateralnoj saradnji Srbije i Nemačke, kao i o evropskim integracijama Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasadorka Janković je ukazala na značaj dalje podrške Nemačke intenziviranju evropskih integracija Srbije, istakavši da je Nemačka naš najvažniji partner, sa kojim imamo intenzivan politički dijalog i izuzetno razvijenu privrednu saradnju.

Takođe, ambasadorka je upoznala predsednicu Bundestaga sa rezultatima u reformskom procesu, kao i sa dijalogom Beograda i Prištine, ukazavši na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština i ispunjavanja obaveza iz Briselskog sporazuma od strane Prištine.

Predsednica Bundestaga je iskazala razumevanje za potrebu građana Srbije da se evropska perspektiva učini konkretnijom i dostižnom u predvidljivijem vremenskom roku.

Na kraju razgovora, ambasadorka Janković je uputila poziv predsednici Bundestaga Berbel Bas da poseti Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike