"Albanci krše sve sporazume, Prištinu baš briga": Predsednik Srbije pokazao fotografije sa Kosova i Metohije (FOTO)

06.05.2022

17:07

0

Autor: M. Vu.

Presednik je ukazao na potpuno nepoštovanje Briselskog sporazuma i istakao da više niko i ne spominje stvaranje Zajednice srpskih opština

"Albanci krše sve sporazume, Prištinu baš briga": Predsednik Srbije pokazao fotografije sa Kosova i Metohije (FOTO)
Priština - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je na konferenciji za novinare deset tačaka. U drugoj tački predsednik je govorio o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Presednik je ukazao na potpuno nepoštovanje Briselskog sporazuma i istakao da više niko i ne spominje stvaranje Zajednice srpskih opština.

– Pokažite mi Briselski sporazum. Pogledajte, tačka 1. je: “Postojaće asocijacija Zajednice opština gde Srbi čine većinu”. Nema više ni govora o tome. Albanci kažu da ih to ne interesuje, i da je to potpisala neka druga vlast. Kao da govorite sa ljudima koji nisu pri sebi. I koliko god puta da to kažete, Evropljani tvrde da insistiraju na razgovoru, a onda zadovoljavaju političke prohteve Aljbina Kurtija – rekao je predsednik.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

On dodaje da je 3.305 dana prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma i da ništa nije urađeno.

Vučić je potom pokazao fotografije na kojima je prikazano vozilo sa tablicama KBS u Severnoj Mitrovici.

 

– Pogledajte, ovo je ono što je potpisao Tači, da se KSB neće pojavljivati na severu Kosova. Tražili su saglasnost četiri gradonačelnika i NATO. Pustite snimke. Ovo su fotografije od juče ili prekjuče, vozilo sa tablicama KBS u Severnoj Mitrovici. Nisu dobili saglasnost nijednog gradonačelnika sa severa Kosova. Krše sve sporazume koje su potpisali. Baš ih briga za NATO, za potpisane sporazume, idu da provociraju Srbe kako bi izazvali incidente – ističe Vučić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike