Važan telefonski razgovor predsednika Vučića: Poziv da se pojača prisustvo na našem tržištu

06.05.2022

23:07

0

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je predsednik Vučić ponovio principijelne stavove Srbije

Važan telefonski razgovor predsednika Vučića: Poziv da se pojača prisustvo na našem tržištu
Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom, sa kojim je razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima, razvoju ekonomske saradnje, reformskim procesima i evropskim integracijama Srbije.

Vučić je ocenio odnose Srbije i Norveške kao veoma dobre i sadržajne na svim poljima i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, uključujući i ekonomsku saradnju između dve zemlje, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika.

U tom smislu, predsednik je istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnosti za saradnju koje on otvara. Predsednik je tokom razgovora pozvao norveške investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na našem tržištu.

Govoreći o evropskom putu Srbije, Vučić je istakao da, iako Kraljevina Norveška nije članica EU, mnogi segmenti naše bilateralne saradnje imaju poseban značaj za naš proces evrointegracija, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je ponovio da on za Srbiju predstavlja jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je predsednik Vučić ponovio principijelne stavove Srbije. 

BONUS VIDEO:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti