Predsednik se sastao sa Lajčakom i Kurtijem: "Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga između Beograda i Prištine" (FOTO)

04.05.2022

19:26

0

Autor: 24sedam

Srpski predsednik boravi u Berlinu gde se danas susreo sa nemačkim kancelarom

Predsednik se sastao sa Lajčakom i Kurtijem: "Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga između Beograda i Prištine" (FOTO)
vucic_hamran_21042022_0031 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Berlinu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i zvaničnicima vlade Nemačke.

On je na svom Tviter nalogu objavio i fotografiju na kojoj je sa Kurtijem, Lajčakom, specijlanim nemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom i savetnikom kancelara Nemačke Olafa Šolca.

 

 

- Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga između Beograda i Prištine - napisao je predsednik uz fotografiju.

Prema najavama, večeras bi trebalo da se održi radna večera na inicijativu Šolca, sa ciljem deblokade dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Podsetimo, srpski predsednik boravi u Berlinu gde se danas susreo sa nemačkim kancelarom.

Na konferenciji za medije posle sastanka sa Šolcom, Vučić izjavio je da će Beograd dati sve da se nađe kompromisno rešenje po pitanju Kosova i Metohije, dok je po pitanju BiH poručio da Srbija neće biti generator nikakvih problema, već će čuvati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

- Mi ćemo dati sve od sebe da idemo ka kompromisnom rešenju, da pokušamo da pronalazimo kompromisna rešenja, ali ona ne mogu biti samo naše želje, što i ta reč jasno ukazuje, i nama i onima drugima u dijalogu - rekao je predsednik Srbije na zajedničkoj pres konferenciji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike