Susretom sa Đilasom, Vučić pokazao političku širinu i dobronamernost prema opoziciji

18.04.2022

08:47

0

Komentarišući reakcije većeg dela opozicije na sastanak Vučića i Ðilasa, Milosavljević kaže da su burno reagovali jer je lider SSP otišao kod Vučića, a ne oni

Susretom sa Đilasom, Vučić pokazao političku širinu i dobronamernost prema opoziciji
Vučić predsednik.rs Dimitrije Goll - Copyright predsednik.rs/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je političku širinu i dobronamernost prema opoziciji odgovarajući na zahtev predsednika SSP Dragana Ðilasa da se ide na prevremene beogradske izbore, izjavio je danas politikolog Zoran Milosavljević.

On je ocenio i da zahtevom da se održe novi izbori opozicija pokušava da ostvari političke ambicije, ali da joj nedostaju jasan program i politička zrelost.

Printscreen/YouTube/Novo jutro
Zoran Milosavljević

 

Milosavljević je za Tanjug rekao da je Vučić državnički otvorio vrata svim akterima opozicije koja je, kako kaže, u predizbornoj kampanji pokazala nekorektno političko ponašanje i tražili razloge da prikaže kako je skrajnuta.

"Vučić je bezpogovorno pristao, a nije morao jer mu posle ostvarenih rezultata na izborima, niko ne treba. Jasno je rekao da će razgovarati sa svima, kao zreli državnik koji je pokazao rezultate i ne mora više da se dokazuje, već nastavlja politiku koju je vodio da ojača državu i da sačuva narod i državu u turbulentim vremenima", rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, novi izbori u prestonici odgovarali bi opoziciji koja, kaže, želi da ispuni političke ambicije i koja, ističe Milosavljević, mora da ima jasan politički program, stav i političku zrelost i volju da pokaže, u ovom slučaju Vučiću, da će pomoći u vođenju države.

"Vidimo da će ratni sukobi trajati mnogi duže nego što se mislilo, ali ne samo to, imamo ekonomske ratove koji će trajati mnogo duže, zato moramo da imamo stabilnu, funkcionalnu i praktičnu vladu na državnom i lokalnim nivoima koja će mohi da odgovori na sve izazove", smatra Milosavljević.

Komentarišući reakcije većeg dela opozicije na sastanak Vučića i Ðilasa, Milosavljević kaže da su burno reagovali jer je lider SSP otišao kod Vučića, a ne oni.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Smatra da predstavnici opozicije treba da prevaziđu sujetu i lične interese i da se dogovore između sebe ko će ih predstavljati ako, kako kaže, konačno naprave opoziciju.

"Narod se pita da li opozicija uopšte postoji, moraju da rade na tome i da se, ako ne iskoriste ovu priliku, pripreme za druge političke prilike", naveo je Milosavljević.

Dodaje da je rezultatu SNS na ponovljenim izborima u subotu doprinelo upravo ponašanje aktera opozicije koji su, kako ocenjuje, svojim ponašanjem umanjili poverenje kod građana.

"Narod želi stabilnog državnika koji će biti pravi kormilar u sadašnjoj situaciji. Kada imate rezultate, stabilnu politiku i stav da razgovarate sa svima, narod to prepozna i zato je po drugi put dato još jedno priznanje polici Vučića", navodi Milosavljević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike