Završen razgovor Vučića i lidera SSP-a, Đilas poručio: Bilo je teško, tražio sam nove izbore! (FOTO/VIDEO)

11.04.2022

14:55

0

Autor: Ekipa 24sedam

Đilas je javno saopštio da bi razgovarao sa predsednikom Srbije o daljim koracima, nakon čega je predsednik Vučić uputio i zvaničan poziv

Završen razgovor Vučića i lidera SSP-a, Đilas poručio: Bilo je teško, tražio sam nove izbore! (FOTO/VIDEO)
Aleksandar Vučić Predsedništvo Srbije Dimitrije Goll - Copyright Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, stigao je u Predsedništvo, po Vučićevom pozivu, a izjave novinarima nije želeo da da.

Ispred Predsedništva je bio prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa na sastanak u Predsedništvo, a povodom rezultata upravo održanih izbora.

Nakon što je, posle više od sat vremena, razgovor završen Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, je naveo da dijalog nije bio lak.

Đilas je rekao da je tražio nove izbore.

- Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine. Izašao sam sa zahtevom još pre sedam dana da su jedino novi izbori to što može da reši političku krizu u Beogradu - rekao je Đilas novinarima ispred Predsedništva Srbije.

- Vučić me je saslušao, rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje saopštiti svoj stav o ovome o čemu smo razgovarali. Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i drugačijoj atmosferi, mogu osigurati da se volja Beograđana poštuje. 

-  Ni njemu nije bilo previše lako, kad sam ja od strane njegovih birača označen kao đavo, te ovakav razgovor nije ni mogao da bude drugačiji, nego najblaže rečeno – težak, kada Aleksandar Vučić na sve gleda drugačije. Iskreno, mi danas nismo imali veliki  stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali, sem da će pred Srbijom biti veliki izazov - rekao je Đilas.

- Novi izbori su jedino rešenje, razgovori su rešenje. Naravno, protesti su uvek tu, ali je bolje da razgovaramo nego da neko strada na protestima - zakljucio je lider SSP.

Podsetimo, Đilas je javno saopštio da bi razgovarao sa predsednikom Srbije o daljim koracima, nakon čega je predsednik Vučić uputio i zvaničan poziv.

Iako nije zvanično saopšteno, pretpostavlja se da će glavna tema razgovora biti beogradski izbori i rezultat ostvaren na njima.

- Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike