"Angažovani su advokati": Ponovo se oglasila udovica Muamera Zukorlića - tvrde da je otrovan (FOTO)

13.04.2022

06:52

0

Usame Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu SPP, nakon tvrdnji da je muftija otrovan, pokrenuo je krivičnu prijavu kod nadležnih državnih organa

"Angažovani su advokati": Ponovo se oglasila udovica Muamera Zukorlića - tvrde da je otrovan (FOTO)
Zukorlić - Copyright Stranka pravde i pomirenja Instagram/elf_zu ATAImages/ A.A.

Elma Elfić Zukorlić, druga žena pokojnog muftije i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, najavila je da će postupak ekshumacije i obdukcije njegovog tela u ime njene dece i njeno ime pratiti advokati koje će angažovati.

Usame Zukorlić, muftijin sin iz braka sa Umejom, podsetimo, pre nekoliko dana je na konferenciji za medije rekao da su iz dve nezavisne laboratorije dobili nalaze koji ukazuju da je njegov otac otrovan.

Elma nakon konferencije za medije nije krila da je iznenađena, ne samo dobijenim rezultatima već i činjenicom da su takve analize uopšte rađene, a sada je posebno zahvalila svim medijima koji su "bili uz nju" ovih dana.

- Ovom prilikom želim da zahvalim svim medijima u zemlji i regionu koji su ovih dana bili uz mene i moju decu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznetih informacija da postoji sumnja da je otac moje dece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro usled posledica trovanja - navela je Elma na svom profilu na Instagramu.

Medijima je ujedno zahvalila na razumevanju što ovih dana ne može davati izjave.

- Takođe zahvaljujem medijima na razumevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloletne dece, koja su prethodnih dana pretrpela traumu, posebno maloletni sin Amir, koji je bio na pres-konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan - kazala je Elma.

Navela je da je raduje činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije preduzeli sve neophodne mere da "istina što pre bude dostupna porodici i javnosti" koja je veoma uznemirena ovih dana.

- Celokupni postupak eskhumacije i obdukcije u moje ime i u ime moje dece pratiće angažovani advokati - dodala je Elma.

Da podsetimo, muftija Muamer Zukorlić iznenada je umro 6. novembra u 51. godini. Zvanično je navedeno da je smrt nastupila kao posledica srčanog udara.

Usame Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu SPP, nakon tvrdnji da je muftija otrovan, pokrenuo je krivičnu prijavu kod nadležnih državnih organa, od kojih, kako je rekao, očekuje hitne i konkretne korake radi utvrđivanja uzroka smrti i eventualne umešanosti ljudskog faktora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike