Opljačkana još jedna pravoslavna ckrva na KiM: Ukraden novac za obnovu i izgradnju nove!

10.04.2022

11:59

0

Ovo je već jedanaesto po redu uništavanje pravoslavnog nasleđa na Kosovu i Metohiji

Opljačkana još jedna pravoslavna ckrva na KiM: Ukraden novac za obnovu i izgradnju nove!
Kancelarija za Kosovo i Metohiju - Copyright Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Noćas je, pola sata posle ponoći, opljačkana crkva Svetih Arhangela u Velikom Ropotovu saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovo je već jedanaesta pravoslavna crkva koja je opljačkana ili pak oskrnavljena.

- Ta činjenica predstavlja pravu sliku odnosa vlasti u Prištini prema sakralnim objektima SPC na Kosovu i Metohiji. Na taj način privremena administracija u Prištini nedvosmisleno pokazuje i šalje jasnu poruku da joj do suživota i do stabilizacije situacije na terenu nije uopšte stalo - navodi se u saopštenju Kancelarija za KiM.

Ovaj put je iz krstionice crkve uzet sef , koji je crkvenim kolicima odnet na groblje iznad crkve, gde je otvoren i iz njega je uzeta veća količina novca namenjenog za promenu poda u ovoj crkvi i za izgradnju crkve u selu Pančela.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovakve i slične napade na srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i poziva međunarodnu zajednicu i njene relevantne institucije na KiM da konačno reaguju i zaustave divljanje i anticivilizacijsko ponašanje albanskih ekstremista.

- Država Srbija će nastaviti da brine o svojim građanima u južnoj srpskoj pokrajini i nastaviće i dalje da radi na dobrobit ekonomskog boljitka, ostanka i opstanka Srba na svojim vekovnim ognjištima - navodi se na kraju saopštenja Kancelarije za KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike