Namerno im zapalili dvorište jer neće da prodaju kuću: Porodica Vesić sa KiM trpi torturu Albanaca već duže vreme

28.03.2022

07:22

0

Srećom, u požaru niko nije povređen

Namerno im zapalili dvorište jer neće da prodaju kuću: Porodica Vesić sa KiM trpi torturu Albanaca već duže vreme
Copyright 24sedam/L.Đ.T.

U dvorište porodice Vesić u Klokotu, juče oko 16 časova, dvojica Albanaca, koji su zaposleni u susednom restoranu, bacili su zapaljivu napravu, zbog koje je izgoreo deo dvorišta, a vatra samo pukom srećom nije zahvatila kuću prenosi Kosovo online.

Na upozorenje članova njene porodice da to ne čine, oni su im odgovorili psovkama.

- Počeli su da psuju i da izgovaraju pogrdne reči na albanskom, zbog čega smo se majka i ja povukle u kuću. Videvši da se vatra širi, zatražile smo od osoblja restorana da nam barem daju vode da počnemo da gasimo dok vatrogasci ne stignu, ali su oni odbili - priča uznemireno Stanija.

Ona dodaje da provokacije traju već duže vreme, a kao razlog vidi to što njen otac Ljubomir ne želi da proda deo zemlje koji je Albancima potreban za proširenje posla.

- Već duže vreme planiraju da u sklopu restorana otvore market, ali im je za to potreban deo placa koji je naš i koji moj otac ni po koju cenu neće da im proda - kaže Stanija koja dodaje da porodica zbog toga već neko vreme živi u strahu.

Napadači su pobegli sa lica mesta, a vatra je na svu sreću ugašena brzom intervencijom vatrogasnih jedinica.

U Privremenom organu opštine Vitina kažu za Kosovo onlajn da su sinoć, odmah po dobijanju informacije o ovom nemilom događaju, pozvali porodicu Vesić i da će je sutra ujutru obići.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike