Prvi snimci upada ROSU u Štrpce: Opet pretresaju srpske prodavnice! (VIDEO)

08.04.2022

12:01

1

Blokirane su tri prodavnice

Prvi snimci upada ROSU u Štrpce: Opet pretresaju srpske prodavnice! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Na tzv. kosovskim medijima pojavili su se prvi snimci upada pripadnika ROSU u Štrpce. Kako je saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oni i ovaj put vrše pretres srpskih prodavnica u potrazi za srpskom robom

Dalje je naveo da su "oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija."

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama. U te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez - istakao je Petković i zaključio:

- Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike