Kosovska policija tvrdi: "Kretanje oklopnih vozila ROSU ka severu KiM uobičajena aktivnost" (FOTO/VIDEO)

25.03.2022

09:50

0

Srbi na KiM će danas održati mirne proteste zbog nemogućnosti glasanja na predstojećim predsedničkim izborima

Kosovska policija tvrdi: "Kretanje oklopnih vozila ROSU ka severu KiM uobičajena aktivnost" (FOTO/VIDEO)
rosu konvoj - Copyright Printscreen/YouTube/Kosovoonline

Povodom dolaska oklopnih vozila ROSU na sever KiM, uoči današnjeg mirnog protesta Srba povodom zabrane glasanja na predstojećim predsedničkim izborima, oglasio se i portparol tzv. kosovske policije Beki Keljani.

On je izjavio da su ovakva kretanja navodno uobičajena i da ona nisu vezana za bilo kakvu specifičnu aktivnost, prenosi Kosovo online.

- Pozivajući se na nekoliko tekstova i publikacija u raznim medijima, u vezi sa kretanjem specijalnih jedinica Kosovske policije, obaveštavamo vas da su kretanja policijskih jedinica uobičajena i da nisu vezana za neku posebnu aktivnost. Kosovska policija je transparentna i nastaviće da vas obaveštava kao i uvek o svojim obavezama i operativnim aktivnostima - rekao je Keljani.

Podsećamo, Aljbin Kurti zabranio je Srbima na Kosovu da glasaju 3. aprila.

Republička izborna komisija odlučila je juče da će birači sa Kosova i Metohije glasati u četiri opštine centralne Srbije - Tutin, Raška, Kuršumlija i Bujanovac.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je Kancelarija za KiM blagovremeno obavestila Misiju OEBS-a o održavanju izbora u Srbiji i zahtevala pomoć da se izbori neometano održe, ali da su predstavnici privremenih institucija samouprava u Prištini odbili saradnju, kako sa Misijom OEBS-a, tako i da podrže održavanje izbora u našoj autonomnoj pokrajni.

Dimitrijević je objasnio da je, zbog toga, jedini način da Srbi sa KiM ostvare svoje biračko pravo, da se glasanje održi na teritoriji opština u centralnoj Srbiji - Tutin, Raška, Kuršumlija i Bujanovac, po sličnom principu kako je to bilo organizovano za referendum.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike