Udar: U akciji ROSU uhapšena dva Srbina

16.03.2022

13:48

0

Osim dvoje privedenih Srba, kojima je određen pritvor od 48 sati, još trojica radnika Privremenog organa pozvana su da daju izjave u Policijsku stanicu u Štrpcu.

Udar: U akciji ROSU uhapšena dva Srbina
jarinje rosu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srbi N. G. i S. I. uhapšeni su tokom pretresa njihovih kuća u Štrpcu, gde su pripadnici specijalne policije ROSU od jutros sproveli akciju, zbog navodne nelegalne gradnje na Brezovici.

Akcija specijalaca ROSU koji su zaposeli i zgradu Privremenog organa opštine Štrpce, gde su držali zatočene radnike lokalne samouprave, okončana je oko 14 sati, ali su oko zgrade Privremenog organa postavili žutu traku, a pripadnici policije koji dežuraju oko zgrade ne dozvoljavaju nikom pristup.

Osim dvoje privedenih Srba, kojima je određen pritvor od 48 sati, još trojica radnika Privremenog organa pozvana su da daju izjave u Policijsku stanicu u Štrpcu.

Vučić: Meni je to sasvim jasno!

Dimitrije Nikolic/ATAImages
 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje nikakvu reakciju međunarodne zajednice na upad pripadnika kosovske policije ROSU u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, jer će Priština reći da je to u sklopu borbe provi kriminala i korupcije, iako im je cilj sasvim drugačiji.

-Meni je to sasvim jasno, a da li će i drugima biti jasno, to je druga stvar... A, da li da očekujemo da neko nešto kaže? Nemojte da ste naivni. Davno smo prevazišli taj stepen naivnosti da verujemo da će neko na Zapadu da kaže bilo šta protiv maltretiranja Srba na KiM - poručio je Vučić.

Maltretiranje

U Štrpcu je ranije danas sprovedena policijska akcija "Brezovica" usmerena na "nelegalno izdavanje građevinskih dozvola" u Nacionalnom parku "Šara" na području Brezovice.

Rasim Maljoku, tužioc za teška krivična dela u Uroševcu, potvrdio je  da je sprovedena akcija na sedam lokacija.

- Operacija "Brezovica" se nastavlja, vršimo racije na sedam lokacija u blizini Štrpca koje su povezane s akcijama koje smo ranije imali - rekao je Maljoku.

Policija je ušla i u prostorije Privremenog organa Opštine Štrpce.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike