Patrijarh Kiril čestitao Vučiću ponovni izbor za predsednika: Cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije

07.04.2022

17:14

0

"Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu - bisera srpskog pravoslavlja"

Patrijarh Kiril čestitao Vučiću ponovni izbor za predsednika: Cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije
Kiril Vučić - Copyright Profimedia ATAImages/Antonio Ahel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitku patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila povodom ponovnog izbora na mesto predsednika Republike.

- Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sporovodite. Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije, naveo je ruski patrijarh.

Naveo je i da Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva daju veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa daju.

- Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu - bisera srpskog pravoslavlja, naveo je Kiril, koji je VUčiću poželeo "duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike